iPhone SE 2 bliver måske ikke til noget alligevel

RYGTE: Fans skal ikke sætte næsen op efter mere end en hurtigere iPhone SE. Apple har angiveligt ikke tid til at udvikle en iPhone SE 2.

iPhone SE (Foto: Apple)

iPhone SE får måske en opdateret processor i 2018; men forvent ikke andet. (Foto: Apple)

“Skal man tro de seneste rygter, så arbejder Apple på en efterfølger til iPhone SE”. Sådan hedder den i en artikel på MereMobil.dk. Men nu tyder nye rygter på, at efterfølgeren til iPhone SE alligevel ikke bliver til noget. Det skriver The Verge, der henviser til analytikeren Ming-Chi Kuo, der før har optrådt i artikler her på sitet.

Ifølge Kuo arbejder Apple på tre nye iPhones til årets line-up, som formodentlig bliver præsenteret til efteråret. Og tre nye iPhones betyder, at Apples ingeniører ikke har overskud til at udvikle en ny iPhone SE.

- Artiklen fortsætter efter annoncen -

Der er dog en chance for, at Apple opgraderer processoren i iPhone SE, der pt. er udstyret med en A9-processor, og udsender en opdateret version.

Så billig er iPhone SE at producere

Det er uvist, hvilken processor Apple vil vælge. Tidligere rygter har spekuleret i Apples A10-Fusion-processor, som man også finder i iPhone 7. Dermed får telefonen ikke den nyeste indmad, som det var tilfældet med den oprindelige iPhone SE i 2016.

Fordi Apple angiveligt ikke ressourcer til at opgradere andet end processoren, så skal iPhone SE-fans ikke forvente Face ID eller trådløs opladning, som man finder i andre iPhone-modeller. Det ville nemlig kræve et nyt design. Trådløs opladning vil desuden også kræve en bagside i et andet materiale end metal, der ikke tillader trådløs opladning via nuværende standarder.

Bag om Qi-trådløs opladning

Den nuværende iPhone SE udstyret med hardware, der langt hen ad vejen er identisk med det, man finder i iPhone 6S. Det betyder, at telefonen har A9-processoren fra 2015. Dertil kommer 2 GB RAM og 32 GB eller 128 GB intern lagerplads.

Modsat iPhone 6S og alle nyere iPhones har iPhone SE dog ikke 3D Touch funktion i skærmen.

Mere til historien

iPhone SE har samme skal som iPhone 5. Dermed er designet mere end fem år gammelt.


Om Olav Fonager

Olav er freelance-journalist med en passion for mobiler dimser og gadgets. Han holder sig dagligt opdateret på de seneste nyheder indenfor teknologiverdenen.