Finans: Teleselskaber går nu benhårdt efter at tjene på dine data

Dine data bliver et nyt forretningsområde for teleselskaberne, mener en direktør hos Deloitte.

Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans beretter nu, at telegiganterne TDC, Telenor og Telia lægger an til at anvende dine data, som et forretningsområde.

Færre kunder til tv-pakker og en fortsat priskrig i kampen om kunderne på mobilmarkedet presser, ifølge Finans, de tre telegiganter alvorligt på indtjeningen, og får dem til at afsøge nye måder at tjene penge på.

– “Teleselskaberne sidder på store mængder af data og er vant til at analysere dem nøje. Hvis de formår at sælge deres viden og datamængder til andre virksomheder, ligger der et vækstmarked foran dem. Det kan vi se med Google og Facebook, der er vokset eksplosivt på netop den forretningsmodel”, siger Frederik Behnk til Finans. Han er direktør hos Deloitte og følger blandt andet teleområdet.

REDAKTIONEL TILFØJELSE

Denne artikel er en citathistorie, der er skrevet på baggrund af en artikel på Finans. Efter publiceringen er vi blevet gjort opmærksom på, at virkeligheden kan forholde sig anderledes, end gengivet på Finans og Ritzau.

Eksempelvis er et teleselskab som Telia ikke blevet spurgt direkte til salg af data. Telia har efterfølgende sendt os dette citat:

– “Det er vigtigt at understrege, at selv om vi har meget data om vores kunder, så skal man kunne stole på sit teleselskab. Derfor sælger vi aldrig data videre til tredjepart”, siger Rasmus Avnskjold, pressechef i Telia.

App fra Telenor

For to uger siden lancerede Telenor appen “Kør godt” i samarbejde med Nem Forsikring. “Kør godt” er bygget på en algoritme, der måler og vurderer brugernes bilkørsel. Med data herfra kan forsikringsselskabet fastlægge en pris på forsikringen og Telenor kan tjene penge på at indhente data.

BAGGRUND: Hvem er du mest bange for? USA, Kina eller dig selv?

Ti procent fra data

Til Finans siger Telenors markedsdirektør Lars Thomsen, at Telenors mål er, at ti procent af den samlede forretning skal komme fra nye områder – blandt andet fra tiltag i stil med “Kør godt”-appen.

– “Alt fra detail til forsikringsselskaber efterspørger data om forbrugerne, som vi er eksperter på”, siger Lars Thomasen til Finans.

Mere til historien

Du kan selv tjene penge på data. 25. maj træder EU’s nye persondataforordning – også kaldet GPDR – i kraft. Det vil åbne et helt nyt marked for handel med persondata. Det betyder også, at du som privat person kan tjene penge på den data, der indsamles om dig.

Ville sælge udgåede telefoner: Nuuday mister millionkontrakt

Stor erhvervsforhandler undrede sig over, at Nuuday vandt millionkontrakt med tilbud som ikke opfyldte udbudsbetingelsers mindstekrav.

(mere…)
LG overvejer exit fra smartphone-markedet

Smartphone-afdelingen trækker blodrøde spor i regnskabet hos LG, der nu overvejer en drastisk beslutning.

(mere…)
Millionaftale vundet af udbryder fra TDC

Den mindre fynske televirksomhed Mobitel vinder millionaftale med Energinet, der strækker sig i fire år.

(mere…)
Apple lukker aktiemarkedet med rekord

Gårsdagen aktiemarked blev lukket med en ny rekord fra Apple. Apple Car kan have en finger med i spillet.

(mere…)
Nokia-telefoner er topscorer på sikkerhed og holdbarhed

Bedst på sikkerhed, holdbarhed og i toppen på antallet af opdateringer til Android 10. Vil du have den bedste sikkerhed, skal der stå Nokia på telefonen.

(mere…)
Sådan får du bedre lyd på dine onlinemøder

GUIDE: 4 ting du selv kan gøre, når onlinemøder via Teams, Zoom og Skype plages af dårlig lyd. Læs hvordan du får bedre lyd på dine møder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram