Hver femte har nu Android 7 Nougat – Android 8 er næsten usynlig

1

Ifølge Googles er Android 7 Nougat nu installeret på 1 ud af 5 Android-enheder, mens Android 8.0 Oreo nærmest er usynlig på opgørelsen.

Android 8.0 Oreo
Android 8.0 Oreo (Foto: MereMobil.dk)

Det er efterhånden tre måneder siden, at Google frigav Android 8.0 Oreo til de første enheder. Disse var Nexus og Pixel enheder. Men til trods for dette, så er Android 8.0 Oreo fortsat nærmest usynlig på opgørelsen af markedsandele. Det viser den seneste opgørelse fra Google.

 – Android 8.0 Oreo er officiel – dette skal du vide

Den nye opgørelse viser, at der er ligeså mange Android-enheder, der har Android 4 Ice Cream Sandwich installeret, som Android 8.0 Oreo. Android 4 er helt tilbage fra 2012.

 – HTC udskyder Android 8.0 Oreo til HTC U11

Android 8.0 Oreo er noteret for en markedsandel på 0,5 procent. Det er dog en stigning på 0,2 procent i forhold til sidste måned. Så ud fra dette er det en markant forbedring. Men uanset hvad, så er Android 8.0 Oreo altså ikke kommet super godt fra start.

Opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner frem til 11. december 2017 (Kilde. Google)
Opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner frem til 11. december 2017 (Kilde. Google)

Det er på nuværende tidspunkt Android 6.0 Marshmallow, der er den mest udbredte Android-version med 29,7 procent af markedet, mens Android 5 Lollipop er på andenpladsen med 26,3 procent. Android 7 Nougat indtager tredjepladsen med 23,3 procent.

Android 8 Oreo har nu overhalet Android 2.3 Gingerbread, som blev frigivet tilbage i 2011. Der er stadigvæk 0,4 procent af alle aktive Android-enheder, som har Android 2.3 Gingerbread installeret.

 – Så landede Android 8.0 på Nokia 8

Opgørelsen er lavet ud fra data, som er indsamlet i en syvdages periode sluttende med 11. december 2017.

Mere til historien

Selvom Android 8.1 opdateringen er udsendt til de første enheder, så er Android 8.1 Oreo er endnu ikke synlig på opgørelsen. Men det forventes, at næste måneds liste viser en fremgang på antallet af enheder med Android 8 Oreo, da det vigtige julesalg tæller med, samt flere producenter forventes at udsende Android 8 Oreo til deres enheder i slutningen af i år eller starten af næste år.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer