Hver femte har nu Android 7 Nougat - Android 8 er næsten usynlig

Ifølge Googles er Android 7 Nougat nu installeret på 1 ud af 5 Android-enheder, mens Android 8.0 Oreo nærmest er usynlig på opgørelsen.

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo (Foto: MereMobil.dk)

Det er efterhånden tre måneder siden, at Google frigav Android 8.0 Oreo til de første enheder. Disse var Nexus og Pixel enheder. Men til trods for dette, så er Android 8.0 Oreo fortsat nærmest usynlig på opgørelsen af markedsandele. Det viser den seneste opgørelse fra Google.

 - Android 8.0 Oreo er officiel - dette skal du vide

Den nye opgørelse viser, at der er ligeså mange Android-enheder, der har Android 4 Ice Cream Sandwich installeret, som Android 8.0 Oreo. Android 4 er helt tilbage fra 2012.

 - HTC udskyder Android 8.0 Oreo til HTC U11

Android 8.0 Oreo er noteret for en markedsandel på 0,5 procent. Det er dog en stigning på 0,2 procent i forhold til sidste måned. Så ud fra dette er det en markant forbedring. Men uanset hvad, så er Android 8.0 Oreo altså ikke kommet super godt fra start.

Opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner frem til 11. december 2017 (Kilde. Google)

Opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner frem til 11. december 2017 (Kilde. Google)

Det er på nuværende tidspunkt Android 6.0 Marshmallow, der er den mest udbredte Android-version med 29,7 procent af markedet, mens Android 5 Lollipop er på andenpladsen med 26,3 procent. Android 7 Nougat indtager tredjepladsen med 23,3 procent.

Android 8 Oreo har nu overhalet Android 2.3 Gingerbread, som blev frigivet tilbage i 2011. Der er stadigvæk 0,4 procent af alle aktive Android-enheder, som har Android 2.3 Gingerbread installeret.

 - Så landede Android 8.0 på Nokia 8

Opgørelsen er lavet ud fra data, som er indsamlet i en syvdages periode sluttende med 11. december 2017.

Mere til historien

Selvom Android 8.1 opdateringen er udsendt til de første enheder, så er Android 8.1 Oreo er endnu ikke synlig på opgørelsen. Men det forventes, at næste måneds liste viser en fremgang på antallet af enheder med Android 8 Oreo, da det vigtige julesalg tæller med, samt flere producenter forventes at udsende Android 8 Oreo til deres enheder i slutningen af i år eller starten af næste år.

Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy S23 FE

Samsung droppede sidste år modellen, Galaxy S22 FE, men måske Fan Edition-modellen returnerer med Galaxy S23.

(mere…)
Toneangivende Android-telefoner fra Kina er proppet med spyware

UNDERSØGELSE: Kinesiske top-mobiler med Android er et mareridt ud i privatliv, konkluderer undersøgelse. Angiveligt er Europa ikke ramt.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Så få enheder har Android 13

Android 13 blev frigivet i august, men det er fortsat ganske få, som har den seneste Android-version installeret.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – Unpacked event lækket

Samsung holder angiveligt Unpacked event for den kommende Galaxy S23-serie tidligere end ventet. Se datoen for Unpacked 2023 her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram