Danskerne køber elektronik for milliarder – mobilsalget falder

Inden julesalget sætter ind har danskerne brugt 20 mia. kr. på elektronik, IT og telefoner. Mobilsalget er faldet 14 procent i forhold til sidste år.

Trådløs opladning

Trådløs opladning af iPhone X på en IKEA bordlampe (Foto: MereMobil.dk)

Danskerne bruger mange penge på elektronik, hvilket de nyeste tal fra analysehuset GfK viser. Indtil nu i år har danskerne brugt 20 milliarder kroner på elektroniske enheder. I årets tredje kvartal er det hårde hvidevarer som tørretumblere og vaskemaskiner, der har fået salget til at stige med 4,9 procent.

Danskerne har brugt næstflest penge på mobiltelefoner og teleudstyr. 1,76 milliarder kroner er der købt for i tredje kvartal.

Salget af smartphones er gået tilbage. Grunden til dette kan blandt andet være, at der i julekvartalet er lanceret en række nye modeller. Mange danskere har måske ventet på iPhone 8 og iPhone 8 Plus, samt den særlige iPhone X. Men også Huawei Mate 10 Pro er først nået butikkerne nu.

 – TEST: iPhone X – den mest innovative iPhone til dato

Der sælges stadig mange smartphones, selvom salget er gået tilbage. Og særligt de store af slagsen. Danskerne foretrækker gerne ”phablets”. Kategorien wearables er også steget i salget, hvilket inkluderer fitnessarmbånd mv.

Computere er den gruppe af IT-udstyr, hvor vi brugte flest penge. 1,91 milliarder kroner brugte vi i tredje kvartal, hvilket er 6,5 procent mere end sidste år. Computerskærme og stationære computere har blandt andet solgt godt og fået det samlede salg i vejret. Men også overvågningskameraer har bidraget til væksten. Det skriver Business.dk.

 – iPhone 7 dominerer salget i 2017

Der er i GfK’s opgørelser for Vesteuropa (15 lande) solgt for 148,3 milliarder euro elektronik i januar til september 2017, dette er et samlet fald på 0,6 procent i forhold til samme måneder sidste år.

Mere til historien

Salget af videokameraer, højttalere, navigationsudstyr, hovedtelefoner, fladskærmsfjernsyn er også gået tilbage ifølge tallene fra GfK.

Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram