Danskerne køber elektronik for milliarder – mobilsalget falder

0

Inden julesalget sætter ind har danskerne brugt 20 mia. kr. på elektronik, IT og telefoner. Mobilsalget er faldet 14 procent i forhold til sidste år.

Trådløs opladning
Trådløs opladning af iPhone X på en IKEA bordlampe (Foto: MereMobil.dk)

Danskerne bruger mange penge på elektronik, hvilket de nyeste tal fra analysehuset GfK viser. Indtil nu i år har danskerne brugt 20 milliarder kroner på elektroniske enheder. I årets tredje kvartal er det hårde hvidevarer som tørretumblere og vaskemaskiner, der har fået salget til at stige med 4,9 procent.

Danskerne har brugt næstflest penge på mobiltelefoner og teleudstyr. 1,76 milliarder kroner er der købt for i tredje kvartal.

Salget af smartphones er gået tilbage. Grunden til dette kan blandt andet være, at der i julekvartalet er lanceret en række nye modeller. Mange danskere har måske ventet på iPhone 8 og iPhone 8 Plus, samt den særlige iPhone X. Men også Huawei Mate 10 Pro er først nået butikkerne nu.

 – TEST: iPhone X – den mest innovative iPhone til dato

Der sælges stadig mange smartphones, selvom salget er gået tilbage. Og særligt de store af slagsen. Danskerne foretrækker gerne ”phablets”. Kategorien wearables er også steget i salget, hvilket inkluderer fitnessarmbånd mv.

Computere er den gruppe af IT-udstyr, hvor vi brugte flest penge. 1,91 milliarder kroner brugte vi i tredje kvartal, hvilket er 6,5 procent mere end sidste år. Computerskærme og stationære computere har blandt andet solgt godt og fået det samlede salg i vejret. Men også overvågningskameraer har bidraget til væksten. Det skriver Business.dk.

 – iPhone 7 dominerer salget i 2017

Der er i GfK’s opgørelser for Vesteuropa (15 lande) solgt for 148,3 milliarder euro elektronik i januar til september 2017, dette er et samlet fald på 0,6 procent i forhold til samme måneder sidste år.

Mere til historien

Salget af videokameraer, højttalere, navigationsudstyr, hovedtelefoner, fladskærmsfjernsyn er også gået tilbage ifølge tallene fra GfK.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer