Google Home kan nu finde din telefon

11

Smarthøjtaleren Google Home har fået evne til, at ringe til din telefon så den kan findes, hvis du har forlagt den.

Google Home (Foto: Google)
Google Home (Foto: Google)

Google har tilføjet endnu en ekstra funktionalitet til deres smarthøjtaler Google Home, der blev tilgængelig på hjemmemarkedet USA i november 2016.

Hvis ens smartphone er blevet væk, kan den nu findes ved at spørge Google Home ”Hey Google. Where is my phone?”. Herefter giver Google Home dig mulighed for, at ringe til telefonen, også selvom den er lydløs. Nu kan du gå efter lyden, for at finde mobilen.

Funktionaliteten er jo egentlig kun smart, når telefonen er forlagt i hjemmet, da det ikke er muligt, at få en adresse eller koordinater, på hvor telefonen er. Men mon ikke det også kommer på et tidspunkt.

OVERBLIK: Her er Googles fede dimser, du ikke kan købe

Jeg har en testenhed af Google Home stående, og kan bekræfte, at muligheden er tilgængelig, og virker efter hensigten.

Siden lanceringen for under et år siden er Google Home gradvist blevet klogere. Alene inden for det seneste år har Google tilføjet 100 millioner ny unikke spørgsmål og svar til systemet. Dette sker gennem Machine Learning, og er således ikke et udtryk for, at Google medarbejdere manuelt har skabt svarene.

En anden ny mulighed, som blev præsenteret for kort tid siden, er unik genkendelse af familiemedlemmer, der dermed kan få personlige svar, når de ”taler” med Google Home.

Her er Google Pixel 2 og Pixel 2 XL

Aktuelt er Google Home tilgængelig i Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, USA og Japan. I Danmark er hverken Google Home eller Google Assistant tilgængelig.

Da Google præsenterede telefonerne Pixel 2 og Pixel 2 XL løftede de også sløret for to nye udgaver af Google Home kaldet Google Home Mini og Google Home Max. Disse er heller ikke planlagt til det danske marked.

I december 2016 besøgte jeg Google i San Fransisco, for at høre mere om fremtiden for digitale assistenter. Det er der kommet en meget interessant podcast ud af.

Mere til historien

Google Home er Googles svar på Amazon Echo. Googles intelligens hedder Google Assistant. Amazons er kendt som Alexa.

Læs også:
Google introducerer familiedeling i Android

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer