Google introducerer familiedeling i Android

Android får nu familiedeling, som også kendes fra iPhone. Apps kan deles mellem alle i familien, og børnenes mobilforbrug kan overvåges.

Family Link

Family Link (Foto: Google)

I et forsøg på at give forældre en bedre mulighed for at styre børnenes mobilforbrug introducerer Google nu Family Link på Android. I første omgang er den nye funktion kun tilgængelig for brugere i USA.

Med Family Link kan forældre styre, hvilke apps barnet kan hente og bruge. De kan også se, hvor meget tid barnet bruger på forskellige apps og levere ugentlige og månedlige aktivitetsrapporter. Også den daglige skærmtid kan ses af forældrene.

En sengetids-funktion gør det muligt at låse barnets telefon når det er tid til at lege, læse lektier eller sove.

Google skriver selv, at Family Link kan hjælpe familien til at indarbejde digitale spilleregler i hjemmet.

Ekspert: iPad til 3-årige er okay, men husk dette…

Med Family Link sætter Google en høj barriere for adgang til funktionen. Kun telefoner med Android 7 eller nyere kan være med. Det betyder, ifølge de nyeste tal, at 84 procent af Android-brugerne holdes ude, da de har telefoner med ældre versioner.

For meget skærmtid skader børns sprog

Del apps i familien

En kærkommen funktion i Family Link er muligheden for at dele køb af apps mellem alle familiens medlemmer. Op til fem medlemmer er muligt. Google kalder dette Google Play Familiesamling.

Her kan købte apps, spil, film, tv-serier og bøger gøres tilgængelig for medlemmerne i familiegruppen. Eksempelvis skal en app kun købes én gang og ikke individuelt for hver person, som tilfældet hidtil har været.

Køb bliver også hævet, efter godkendelse, på familiegruppens administrators kreditkort.

Den største forskel på Familiedeling i iOS-systemet og Family Link på Android er nok børnefunktionen med overvågning, der ikke findes på Apples platform.

Hvis du er iOS-bruger vil jeg anbefale du tjekker vores store guide til Familiedeling.

Android-brugere kan her holde øje med hvornår Familie Link frigives i Google Play. Google har også udgivet Family Link til download i App Store. Dermed kan forældre, der bruger en iPhone, stadig have kontrol over ungernes Android-telefoner.

Det er nok meget sandsynligt, at Family Link bliver tilgængelig uden for USA. Dette indikeres blandt andet på den officielle side for Family Link, der allerede er tilgængelig på dansk.

Børn og skærm-dimser – er det okay?

Mere til historien

Der foreligger ingen oplysninger om, hvornår Family Link til Android rammer vores markedsområde. På Googles supportside kan du læse mere om funktionen.

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Dansk hovedpine i Chromebook-sag tages op i Norge

Det norske datatilsyn efterlyser en stærkere central styring af privatlivsdata i skolerne.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram