Analytiker: Alle iPhones mister Touch ID i 2018

10

RYGTE: Face ID skal afløse Touch ID på samtlige nye iPhones næste år.

Apple har udgivet sin sidste nye telefon med Touch ID. Sådan lyder dommen fra Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo. Det skriver MacRumors.

iPhone X
iPhone X er den første iPhone med Face ID; og det bliver formodentlig ikke den sidste. (Foto: Apple)

Kuo har tidligere fortalt, at Apple var langt foran Android-konkurrenterne når det kom til ansigtsgenkendelse. Derfor vil Apple, ifølge Kuo, helt droppe fingeraftrykslæseren Touch ID på næste års iPhones. I stedet vil de udelukkende satse på Face ID, da konkurrenterne i øjeblikket er bagefter.

iPhone 8 Plus test – kameraet slår alt 

Ifølge Kuo vil samtlige nye iPhones i 2018 droppe hjemknappen og i stedet få samme design som den kommende iPhone X. Det er dog uvist om Apple fortsat vil sælge telefoner med Touch ID, når næste års iPhones bliver præsenteret.

I skrivende stund sælger Apple nemlig fortsat iPhone 6S. Den fik premiere i 2014. Derfor er det sandsynligt, at Apple fortsat vil sælge iPhone 7 i 2018. Da vil iPhone 7 nemlig have to år på bagen.

Apple præsenterede Touch ID i 2013, da iPhone 5S blev officiel. Siden da har fingeraftrykslæseren fundet vej til flere Apple-apparater. I dag finder man derfor Touch ID på iPhones, iPads og senest MacBooks.

Apple forklarer, hvordan Face ID og privatliv hænger sammen

Ifølge Kuo vil Face ID også ramme næste års iPads. Hvad det betyder for Mac-platformen er dog usikkert.

Teknologien bag Face ID kalder Apple for “True Depth”. Og True Depth gør meget andet end at genkende ansigter til at låse telefon op. Eksempelvis er det muligt at skabe animerede emojis, der efterligner brugerens ansigtsmimik. Derudover gør sensorene det også muligt, at tage selfies med en mere slørret baggrund. Det er samme kendes i dag fra telefoner med to bagsidekameraer.

Mere til historien

iPhone X er det første Apple-produkt med Face ID. Den kommende iPhone er tilgængelig fra 3. november.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer