TrueDepth-kamera: Apple er 2,5 år foran Android-konkurrentere

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at der vil gå 2,5 år før Android-telefoner får samme sensorer som iPhone X, og kan efterligne Face ID.

- “Noget af det mest sofistikerede teknologi, vi nogensinde har udviklet”.

Sensorerne, der udgør TrueDepth-kameraet på iPhone X. (Foto: Apple)

Ordene står på Apples infoside om den kommende iPhone X, hvor de beskriver TrueDepth kameraet – Apples navn for de sensorer, der blandt andet gør den nye iPhone i stand til at genkende ansigter. Og noget tyder på, at det ikke er en overdrivelse, som Apple reklamerer med. Det skriver MacRumors.

Apple: iPhone X er ikke egnet til børn under 13 år

Det er den kendte analytiker Ming-Chi Kuo, der er på banen for at rose Apples teknologi. Ifølge Kuo vil det tage Android-konkurrenter som Samsung og LG op til 2,5 år at indhente Apple på området for ansigtsgenkendelse og ansigts-tracking.

iPhone X’s TrueDepth-kamera består af en række sensorer, som betyder, at Apple er langt foran ifølge Ming-Chi Kuo. Sensorerne tæller blandt andre en såkaldt punktprojektor, der gør det muligt for TrueDepth-kameraet af belyse brugerens ansigt med infrarødt lys. Efterfølgende kan en IR-modtager så se ansigtets konturer og tracke dem.

Android kom først

Ansigtsgenkendelse er dog ikke nyt i Android-verdenen. Siden 2012 har man nemlig kunne låse Android-telefoner op med ansigter via det såkaldte “Face unlock”. Men systemet var ikke uden sine problemer, skrev Android Central samme år.

Myndighederne rejser bekymring over ansigtsgenkendelse på iPhone X

For det første er der tale om en 2D-skanning, da telefoner med Face unlock kun er udstyret med ét selfie-kamera. I praksis betyder det, at telefonen ikke kan se dybde. Dermed kan et billede faktisk snyde systemet.

Derudover er der lidt usikkerhed om, hvor ansigtsdataene egentlig bliver gemt med Face unlock. Apple har tidligere specificeret, at de data som TrueDepth fanger til Face ID er sikret, så de ikke kan trækkes ud af systemet. Men Face unlock er fra en anden tid. En tid før biometriske sensorer som fingeraftrykslæsere var normen.

Mere til historien

TrueDepth-kameraet gør det muligt at sende de såkaldte “Animojis”. Det er emojis, som er animeret ud fra brugerens ansigtsudtryk.

Rygterne svirrer om nye iPhone-funktioner

Apple har netop offentliggjort datoen for dette års WWDC, men det er ikke nok, da rygterne svirrer om kommende funktioner i iOS 17.

(mere…)
Apple har oplyst datoen

Nu ved vi, hvornår der skal sættes kryds i kalenderen, hvis du vil følge WWDC 2023-keynoten.

(mere…)
Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram