TrueDepth-kamera: Apple er 2,5 år foran Android-konkurrentere

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at der vil gå 2,5 år før Android-telefoner får samme sensorer som iPhone X, og kan efterligne Face ID.

– “Noget af det mest sofistikerede teknologi, vi nogensinde har udviklet”.

Sensorerne, der udgør TrueDepth-kameraet på iPhone X. (Foto: Apple)

Ordene står på Apples infoside om den kommende iPhone X, hvor de beskriver TrueDepth kameraet – Apples navn for de sensorer, der blandt andet gør den nye iPhone i stand til at genkende ansigter. Og noget tyder på, at det ikke er en overdrivelse, som Apple reklamerer med. Det skriver MacRumors.

Apple: iPhone X er ikke egnet til børn under 13 år

Det er den kendte analytiker Ming-Chi Kuo, der er på banen for at rose Apples teknologi. Ifølge Kuo vil det tage Android-konkurrenter som Samsung og LG op til 2,5 år at indhente Apple på området for ansigtsgenkendelse og ansigts-tracking.

iPhone X’s TrueDepth-kamera består af en række sensorer, som betyder, at Apple er langt foran ifølge Ming-Chi Kuo. Sensorerne tæller blandt andre en såkaldt punktprojektor, der gør det muligt for TrueDepth-kameraet af belyse brugerens ansigt med infrarødt lys. Efterfølgende kan en IR-modtager så se ansigtets konturer og tracke dem.

Android kom først

Ansigtsgenkendelse er dog ikke nyt i Android-verdenen. Siden 2012 har man nemlig kunne låse Android-telefoner op med ansigter via det såkaldte “Face unlock”. Men systemet var ikke uden sine problemer, skrev Android Central samme år.

Myndighederne rejser bekymring over ansigtsgenkendelse på iPhone X

For det første er der tale om en 2D-skanning, da telefoner med Face unlock kun er udstyret med ét selfie-kamera. I praksis betyder det, at telefonen ikke kan se dybde. Dermed kan et billede faktisk snyde systemet.

Derudover er der lidt usikkerhed om, hvor ansigtsdataene egentlig bliver gemt med Face unlock. Apple har tidligere specificeret, at de data som TrueDepth fanger til Face ID er sikret, så de ikke kan trækkes ud af systemet. Men Face unlock er fra en anden tid. En tid før biometriske sensorer som fingeraftrykslæsere var normen.

Mere til historien

TrueDepth-kameraet gør det muligt at sende de såkaldte “Animojis”. Det er emojis, som er animeret ud fra brugerens ansigtsudtryk.

Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram