3 vinder mange kunder – Telia kun få

REGNSKAB: 3 kan igen notere kundefremgang. Telia går frem med 1.000 mobilkunder.

3 og Telia har begge fremlagt regnskaberne for tredje kvartal 2017. Endnu engang kan det lille selskab 3, der efterhånden ikke er så lille længere, notere en fremgang i kundeantallet.

Telia, der ligger nummer tre på markedet, vinder i kvartalet lidt kunder tilbage.

3 har sat yderligere 17.000 kunder ind i databasen, og betjener nu samlet set 1,266 millioner kunder. Med i tallene er også Oister og Zenji, som 3 ejer.

Telia har nu 1.483.000 mobilkunder. Det er i forhold til andet kvartal en fremgang på 1.000 mobilkunder. Samlet set er det cirka 150.000 færre kunder i mobilforretningen end for et år siden. Med til historien hører også, at Telia har lukket ned for taletidskort, hvilket tidligere betød et stort dyk i databasen.

Der har i det seneste kvartal været et fald i omsætningen hos Telia på 0,3 procent mens driftsresultatet faldt til én million svenske kroner i minus.

3 har haft en opsætningsfremgang fra 703 til 713 millioner danske kroner. Driftsresultatet før afskrivninger er 168 millioner kroner mod 171 millioner kroner i tredje kvartal 2016.

Mere til historien

Telia lukkede for taletidskort på grund af dårlig omsætning på denne kundegruppe.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.