Send et praj – kommunen ordner resten

0

Giver du også din kommune et praj, når du ser væltede vejskilte, manglende rækværk eller ødelagte bænke?

De danske kommuner har fået et nyt værktøj, der skal hjælpe med at identificere ting, der ikke er i orden. Værktøjet er en række apps, der er udviklet af virksomheden Sweco Danmark A/S.

 – Tip kommunen om huller i vejen

Der er mange kommuner, som benytter løsningen – blandt andet Københavns, Kolding, Vejle, Sønderborg, Haderslev, Horsens, Vejen, Holstebro, Albertslund, Randers, Vallensbæk, Roskilde, Odsherred, Køge, Skive, Skanderborg, Silkeborg, Kalundborg, Brøndby, Nyborg, Mariager, Morsø og Lollands kommune.

Giv et praj
Giv et praj

Applikationerne er lanceret under forskellige navne i de enkelte kommuner, flere benytter dog sætningen “Giv et praj” i navnet.

Tanken bag applikationerne er, at kommunens indbyggere hurtigt og let skal kunne indrapportere problemer med alt lige fra manglende belysning, mangelfuld beskæring af beplantning over hærværk til huller på cykelstilen.

  – Odense Rundt – app guider dig gennem trafikkaos

Alt dette skal brugerne af applikationen kunne gøre på en hurtig og smidig måde, således kommunens folk efterfølgende hurtigt og effektiv kan bedømme, hvad der skal gøres ved indrapporteringen.

Enkelt og simpel applikation

Applikationerne fungerer på den måde, at smartphonens GPS finder ens position, hvorefter man kan på det indbyggede kort kan placere en markør på nøjagtig den position, hvor problemet er set. Derefter vælger man i en række menuer hvad problemet handler om, hvor man også får mulighed for at beskrive problemet samt vedhæfte billeder af problemet.

Så snart brugeren gemmer indrapporteringen, sendes alle oplysninger til kommunen, hvorefter der tages stilling til indrapporteringen. Indrapporteringen bliver samtidig synlig på applikationens kort, så alle andre brugere kan se det indrapporteret problem.

Giv et praj findes i Google Play Store og Apples App Store.

Mere til historien

Journalisten bag denne artikel har selv afprøvet “Giv et praj” applikationen. Samt indrapporteret et ødelagt rækværk og halvt usynlige hajtænder på en cykelsti. Begge problemer blev godkendt til reparation indenfor 24 timer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer