LG dropper igen Danmark ved mobillancering

LG har lige lanceret LG V30, der ikke kommer i Danmark. LG er stort set ude af det nordiske marked, lyder det fra en stor mobiloperatør.

LG Logo (Foto: LG)

LG Logo (Foto: LG)

Der var engang… Sådan kan eventyret om LG på det danske marked begynde. Men eventyret ser ud til at være slut for den sydkoreanske mobilproducent. I hvert fald i Danmark.

De seneste mange lanceringer fra LG har været uden en dansk lancering. Men producenten har ikke selv ønsket at kommentere på deres manglende tilstedeværelse. MereMobil.dk har ellers haft rettet flere henvendelser til LG omkring dette emne, men uden at få svar.

Sikkert er det, at telefonerne ikke er tilgængelige hos de danske operatører – og ej heller andet end på forskellige webshops. Senest kom LG G6 ikke officielt til Danmark, men Elgiganten har blandt andet forhandlet telefonen online. Dette sker gennem Elgigantens generelle tilstedeværelse på det nordiske marked.

LG G6 kommer til Danmark – se pris og tilgængelighed

LG K-serien (Foto: LG)

LG K-serien (Foto: LG)

Operatørerne er vigtige i Danmark

På det danske marked er det utrolig vigtigt, at være i sortiment hos operatørerne, da en stor del af salget foregår via dem. Operatørerne bruger også meget energi på markedsføring, hvilket er med til at udbrede kendskabet til produkterne.

MereMobil.dk har forhørt os ved de danske teleselskaber, hvad deres syn er på LG og deres plads på det danske marked.

– ”Når det kommer til mobiltelefoner, så trak LG trak sig for et par år siden ud af Norden. Det betyder, at deres telefoner ikke officielt lanceres i Danmark,” sådan lyder meldingen fra Morten Høgh, der er ansvarlig for Device Management hos YouSee.

Morten Høgh forklarer også, at LG ikke på nuværende tidspunkt gør nok for at tilpasse deres telefoner til det danske marked.

– ”Vi gør meget ud af at teste og certificere de mobiltelefoner, vi tager med i vores sortiment. På den måde kan vi sørge for, at de fungerer optimalt i vores netværk. Det er ofte nødvendigt med mange softwaremæssige tilretninger fra producenterne for at sikre dette. Det er derfor vigtigt, at de producenter, vi samarbejder med, har det nødvendige lokale fokus samt ressourcer til at udføre de nødvendige tilpasninger. Selvom en mobiltelefon eksempelvis understøtter VoLte og Wifi Calling, så vil det ikke fungere for vores kunder, før producenten har tilpasset mobilen til de lokale netværk,” lyder det fra Morten Høgh.

LG Easy Smart (Foto: LG)

LG Easy Smart (Foto: LG)

Udelukker ikke LG – holder døren på klem

Men selvom Morten Høgh fra YouSee er rimelig klar i spyttet omkring LG, og deres position på det danske marked, så holdes døren fortsat på klem.

– ”Vi vurderer løbende de andre producenters udbud og ser derfor også meget frem til at se, hvad bl.a. LG vælger at lancere på IFA-messen i Berlin”, slutter Morten Høgh.

Teleselskabet 3 oplyser også, at LG ikke kommer i deres sortiment.

– “LG kommer ikke i vores sortiment, da vi har valgt at fokusere på færre samarbejdspartnere, og give dem vi har en masse fokus og opmærksomhed. I den sammenhæng tager vi på nuværende tidspunkt ikke LG V30 ind,” udtaler Casper Olsen, Head of Proposition Management hos 3.

LG V30 vil heller ikke være at finde hos Telenor.

-“Vi får ikke LG V30 på hylderne, da brandet ikke er efterspurgt af vores kunder,” lyder beskeden fra Telenor.

Hverken Telia har endnu meldt tilbage på deres vurdering omkring LG’s tilstedeværelse på det danske marked.

LG V30 (Foto: LG)

LG V30 (Foto: LG)

Men ingen af selskaberne har haft LG-telefoner i sortiment længe. Derfor forventes det også, at de holder sig opdateret på produkterne, men altså ikke er klar til at sælge dem.

Det virker derfor til, at danskere der ønsker en LG-telefon enten skal købe dem i udlandet eller via de webshops, som får dem i sortiment via samarbejdspartnere.

LG har endnu ikke meldt tilbage på vores henvendelse i forbindelse med denne artikel.

Artiklen vil blive opdateret løbende hvis Telia og LG melder tilbage.

Mere til historien

LG V30 har været en utrolig hypet telefon, der på specifikationerne virkelig lever op til konkurrenterne. Derfor havde flere Android-brugere håbet, at telefonen kom på det danske marked. LG har godt fat i det danske marked på tv-fronten, men satser altså umiddelbart ikke på mobilmarkedet herhjemme.

LG TV på vej med indbygget Chromecast

LG har præsenteret 2024-modellerne af deres tv-skærme, som nu kommer med indbygget Chromecast og Google Home.

(mere…)
LG’s fleksible OLED TV er klar på hylderne

LG lancerer nu verdens første fleksible OLED TV, som kan skifte form fra flad til buet. Se pris og tilgængelighed her. 

(mere…)
Skal du have en smart-vaskemaskine? Test af LG’s vaskemaskine med smarthome-funktion

SMARTHOME: Jeg har testet topprodukterne inden for smartvaskemaskiner fra LG. Jeg er både imponeret og skuffet.

(mere…)
LG Tone – nyt spændende in-ear headset

Headsettet LG Tone har aktivstøjreduktion og en opladeæske, der kan fjerne bakterier.

(mere…)
Husker du LG? Innovativ og katastrofal

FARVEL LG: Mobilindustrien har mistet en spiller, der til tider skabte innovative produkter, men som også sendte mobilafdelingen på overarbejde.

(mere…)
LG smider håndklædet i ringen – færdig med smartphones

LG har officielt meldt ud, at de ikke længere vil producere smartphones. Nu lukker LG mobilafdelingen helt ned.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram