Android Oreo rammer Nexus 6P og Nexus 5X

1

Tre uger efter Google udsendte Android 8.0 får danske Nexus-ejere lov til at smage den cremede småkage. Og den byder måske også på en fejl.

Sådan ser det ud, når danske Nexus 6P-brugere modtagere Oreo. (Foto: MereMobil)

Det var en glædelig nyhed, som danske ejere af telefonerne Huawei Nexus 6P og LG Nexus 5X for nylig fik. Deres telefoner fik nemlig tilsendt Android 8.0 Oreo via en Over-The-Air-opdatering (OTA).

Dermed kan danske Nexus-ejere efter flere ugers ventetid nyde godt af de funktioner, som den nyeste udgave af Oreo tilbyder. Derudover følger sikkerhedsopdateringen for september måned, som Nokia 8-brugere har haft i nogen tid efterhånden.

 – Google klar med Android O – se nogle af nyhederne her

Men glæden kan blive kortvarig. Flere brugere rapporterer nemlig om en fejl, der slår mobildata fra. Det skriver mediet Android Guys.

Såfremt man ikke bliver generet af data-fejl, vil man opleve en forbedret batteritid. Google fortæller nemlig, at strengere krav til baggrundsprocessor i Android betyder, at programmer skal spare på strømmen. Derudover tilbyder Oreo en række nye tiltage i forbindelse med notifikationer. Det er eksempelvis muligt at “snooze” ligesom mange vækkeurer tillader. På den måde forstyrrer de først senere.

Utålmodige ejere har ellers tidligere kunnet tilmelde sig Google betaprogram. På den måde ville man få lov til at downloade den færdige udgave af Oreo. Efterfølgende kunne man sig melde sig ud af betaprogrammet. Men det er ikke længere nødvendigt – i hvert fald for ejere af Nexus 6P. Artiklens skribent modtog nemlig opdateringen via OTA uden at være tilmeldt betaprogrammet.

For Nexus 5X er historien måske en anden. Henrik Gislinge, der er læser på MereMobil.dk, fortæller, at han nylig for modtog Android 8.0-opdateringen. Han er dog en del af føromtalte beta-program. Det er altså uvist om samtlige danske Nexus 5X-telefoner har modtaget opdateringen.

Mere til historien

Selvom Nexus 6P og 5X netop er blevet opdateret til Android 8.0, så er Google allerede i gang med næste udgave. Den får efter sigende versionsnummeret 8.1.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer