Skatteudspil: Krydser du fingre for din fri telefon?

Udspillet om fri telefon kan få betydning for i nærheden af en halv mio. lønmodtagere. Det er de højest lønnede, som nyder godt af ordningen om fri telefon.

Fri telefon statistik

Statistik over fri telefon fordelt på brancher (Grafik: Danmarks Statistik)

Den samlede danske presse står på nakken af hinanden i øjeblikket. De vil være først med afsløringer om indholdet af VLAK-regeringens kommende skatteudspil.

Således er der i skatteudspillet, som anslås at være på samlet knap 22 milliarder kroner i lettelser af skat og sænkning af afgifter, blandt andet tale om afskaffelse af loftet over beskæftigelsesfradraget, indførsel af et nyt jobfradrag, en omlægning af registreringsafgiften på biler og en afskaffelse af beskatningen af fri telefon.

Netop beskatningen af fri telefon interesserer mange. Ifølge Danmarks Statistik betalte 482.500 personer skat af fri telefon i 2015.

Fri telefon dækker over, at lønmodtagerens arbejdsgiver enten stiller en telefon, computer eller internet til rådighed, og som lønmodtageren må bruge privat, eller at arbejdsgiver betaler lønmodtagerens udgifter hertil.

Udspillet om fri telefon har vagt stor debat, og flere mener det er en skjult skattelettelse til den del af lønmodtagerne der har de højeste indkomster. Og det kan der være noget om. Der er nemlig ifølge Danmarks Statistik stor forskel på, hvor mange lønmodtagere i de enkelte indkomstgrupper, der har en arbejdsgiverbetalt telefon-ordning til deres rådighed.

Således er det klart de højest lønnede, som får stukket en smartphone- og/eller en pc- og internet-ordningen i hånden. I 2015 havde 70 procent af lønmodtagerne med de højeste lønindkomster fri telefon, mens det var tilfældet for tre procent i gruppen med de laveste indkomster.

Kigger man på fordelingen i forhold til brancher er der langt flere ansatte i informations- og kommunikations-branchen med ordningen end i for eksempel ansatte inden for sundhed. 60 procent af førstnævnte nyder således godt af ordningen, som oftest ikke kun indeholder hardwaren, men også support og opdatering af udstyret. Hos de sundheds-ansatte er det fire procent, som har fri telefon.

I brancherne “erhvervsservice” og “finansiering, forsikring ejendomshandel mv.” er det flere end hver tredje, som har ordningen, mens det i brancherne “landbrug, skovbrug og fiskeri” og “offentlig administration og undervisning” er omkring ti procent.

Mere til historien

Vidste du, at Højesteret har slået fast, at deciderede private køb, der er foretaget – og dermed betalt af arbejdsgiveren – via en arbejdsmobil, kræver arbejdsgiverens udtrykkelige accept? Det betyder, at der på forhånd skal være en klar aftale arbejdsgiver og ansat imellem om, hvad man må og ikke må med sin arbejdsgiverbetalte telefon.

Ville sælge udgåede telefoner: Nuuday mister millionkontrakt

Stor erhvervsforhandler undrede sig over, at Nuuday vandt millionkontrakt med tilbud som ikke opfyldte udbudsbetingelsers mindstekrav.

(mere…)
LG overvejer exit fra smartphone-markedet

Smartphone-afdelingen trækker blodrøde spor i regnskabet hos LG, der nu overvejer en drastisk beslutning.

(mere…)
Millionaftale vundet af udbryder fra TDC

Den mindre fynske televirksomhed Mobitel vinder millionaftale med Energinet, der strækker sig i fire år.

(mere…)
Apple lukker aktiemarkedet med rekord

Gårsdagen aktiemarked blev lukket med en ny rekord fra Apple. Apple Car kan have en finger med i spillet.

(mere…)
Nokia-telefoner er topscorer på sikkerhed og holdbarhed

Bedst på sikkerhed, holdbarhed og i toppen på antallet af opdateringer til Android 10. Vil du have den bedste sikkerhed, skal der stå Nokia på telefonen.

(mere…)
Sådan får du bedre lyd på dine onlinemøder

GUIDE: 4 ting du selv kan gøre, når onlinemøder via Teams, Zoom og Skype plages af dårlig lyd. Læs hvordan du får bedre lyd på dine møder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram