Mobilbetaling er et kæmpe hit i Kina

I Danmark og Europa venter vi fortsat på det store gennembrud for mobilbetalinger mens kineserne for alvor har taget det til sig.

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

Brugen af mobilbetalinger er eksploderet i Kina, mens vi i Danmark og Europa fortsat venter på det helt store gennembrud.

I Danmark er MobilePay pt. den mest udbredte mobilbetalingsløsning, som blandt andet har vundet over Swipp i konkurrencen. Hvordan konkurrencen mellem MobilePay og Apple Pay, der har meldt sig klar til det danske marked i år, er uvis.

 - Swipp lukker – alle bankerne skifter til MobilePay

Men kineserne har for alvor taget mobilbetalinger til sig. Zennon Kapron, direktør for Kapronasia og ekspert i den kinesiske fintech-industri, har fortalt til Computerworld.dk at kinesiske forbrugere i mange år har sværget til kontantbetalinger. Men i disse år går fra kontanter til mobilbetalinger. Hvor særligt WeChat Pay og Alibabas mobilbetalingsløsning AliPay sidder på markedet.

I 2010 var 60 procent af alle betalinger i Kina kontantbetalinger. Dette tal ventes at være faldet til 30 procent i 2020.

MobilePay benytter Bluetooth - eller QR-kode

Benytter du MobilePay til betaling i butikker, så sker det via Bluetooth. Virker denne ikke, så kan man dog også benytte QR-kode.

Og det gør sig gældende for de fleste mobilbetalingsløsninger i vesten, at de enten benytter Bluetooth eller NFC-teknologien, som det primære. ApplePay benytter eksempelvis NFC.

 - Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

AliPay og WeChat Pay gør brug af QR-koder, der er mere stabile.

- "Min erfaring er, at der stadigvæk er en forsinkelse, når du bruger Bluetooth, mens QR-koder overføres nærmest ved lynets hastighed. Samtidig har NFC aldrig for alvor fået et gennembrud, fordi man på det kinesiske marked ikke har kunne opnå enighed om en NFC-standard,” udtaler Zennon Kapron til Computerworld.dk.

Og det er det der virker i Kina. De benytter platforme, som fandtes i forvejen med teknologi der virker.

Ifølge Wall Street Journal, så var der tidligere i år kun 13 procent af iPhone-brugere i verden, som havde prøvet at bruge Apple Pay.

 - Apple Pay - mobilbetaling på Apples måde

Mere til historien

AliPay havde i 2015 hele 450 millioner aktive brugere, som brugte 19.000 kroner i gennemsnit om året. Mens WeChat havde 697 millioner brugere, der brugte 3.700 kroner i gennemsnit.

Læs også:
- Sådan scanner du en QR-kode

WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Måske betaler du for meget med Apple Pay?

Dankort er billigst at bruge for forbrugeren i Apple Pay, men kun én bank giver forbrugerne muligheden.

(mere…)
MobilePay slår atter Black Week-rekorder

Alt stiger og danskerne klager over krisen, men alligevel blev der sat masser af rekorder i den netop overståede Black Week.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
MobilePay lukker appen WeShare

Appen WeShare lukker i starten af 2023, oplyser MobilePay, som står bag tjenesten.

(mere…)
Samsung Pay kommer snart til Danmark

Apple Pay og Google Pay er tilgængelig. Nu er Samsung Pay på vej, bekræfter Samsung.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram