Mobilbetaling er et kæmpe hit i Kina

I Danmark og Europa venter vi fortsat på det store gennembrud for mobilbetalinger mens kineserne for alvor har taget det til sig.

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

Brugen af mobilbetalinger er eksploderet i Kina, mens vi i Danmark og Europa fortsat venter på det helt store gennembrud.

I Danmark er MobilePay pt. den mest udbredte mobilbetalingsløsning, som blandt andet har vundet over Swipp i konkurrencen. Hvordan konkurrencen mellem MobilePay og Apple Pay, der har meldt sig klar til det danske marked i år, er uvis.

 - Swipp lukker – alle bankerne skifter til MobilePay

Men kineserne har for alvor taget mobilbetalinger til sig. Zennon Kapron, direktør for Kapronasia og ekspert i den kinesiske fintech-industri, har fortalt til Computerworld.dk at kinesiske forbrugere i mange år har sværget til kontantbetalinger. Men i disse år går fra kontanter til mobilbetalinger. Hvor særligt WeChat Pay og Alibabas mobilbetalingsløsning AliPay sidder på markedet.

I 2010 var 60 procent af alle betalinger i Kina kontantbetalinger. Dette tal ventes at være faldet til 30 procent i 2020.

MobilePay benytter Bluetooth - eller QR-kode

Benytter du MobilePay til betaling i butikker, så sker det via Bluetooth. Virker denne ikke, så kan man dog også benytte QR-kode.

Og det gør sig gældende for de fleste mobilbetalingsløsninger i vesten, at de enten benytter Bluetooth eller NFC-teknologien, som det primære. ApplePay benytter eksempelvis NFC.

 - Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

AliPay og WeChat Pay gør brug af QR-koder, der er mere stabile.

- "Min erfaring er, at der stadigvæk er en forsinkelse, når du bruger Bluetooth, mens QR-koder overføres nærmest ved lynets hastighed. Samtidig har NFC aldrig for alvor fået et gennembrud, fordi man på det kinesiske marked ikke har kunne opnå enighed om en NFC-standard,” udtaler Zennon Kapron til Computerworld.dk.

Og det er det der virker i Kina. De benytter platforme, som fandtes i forvejen med teknologi der virker.

Ifølge Wall Street Journal, så var der tidligere i år kun 13 procent af iPhone-brugere i verden, som havde prøvet at bruge Apple Pay.

 - Apple Pay - mobilbetaling på Apples måde

Mere til historien

AliPay havde i 2015 hele 450 millioner aktive brugere, som brugte 19.000 kroner i gennemsnit om året. Mens WeChat havde 697 millioner brugere, der brugte 3.700 kroner i gennemsnit.

Læs også:
- Sådan scanner du en QR-kode

Dankort-appen lukker

Nets har besluttet at lukke dankort-appen.

(mere…)
Apple sagsøges på grund af Apple Pay

En dominerende markedsposition og manglende vilje til at lukke andre betalingsformer ind i deres økosystem, har ført til et søgsmål mod Apple.

(mere…)
Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram