Sådan scanner du en QR-kode

TIP: QR-koder har mange år på bagen, men hvordan bruger du egentlig en QR-kode?

Der er mange firmaer, som benytter QR-koder i reklamer (Foto: MereMobil.dk)

Der er mange firmaer, som benytter QR-koder i reklamer (Foto: MereMobil.dk)

QR-koder har man set en masse steder i flere år, men hvad enten du ser den på mælkekartonen, busskuret eller i et blad – ja, så er det altså stadigvæk ikke alle, som ved hvordan man bruger disse koder.

Når du ser disse små firkantede QR-koder, hvad gør du så? Scanner du dem hver gang eller?

Ja, måske du er en af dem, som ikke ved hvordan man scanner en sådan kode. For selvom markedsføringsfolk i årevis har elsket at bruge de små koder, så er det svært at sige hvor mange der egentlig gør brug af disse koder.

 – MobilePay med QR-koder kigger mod udlandet

Selvom rigtigt mange danskere har en smartphone, så kræver det nemlig også, at de downloader et værktøj for at kunne scanne QR-koder, hvilket er en ulempe ved koderne. Oftest er det nemmere at få folk til at bruge ting, der ikke kræver yderligere for at virke. Så hvis kameraet i din smartphone kunne gøre det – uden du skal downloade en særlig applikation – ja så ville der være en barriere mindre ved brugen af QR-koder. Lumia er umiddelbart de eneste der kan scanne koderne, uden der skal gøres noget ekstra.

Har du en Android eller iPhone, så kræver det du downloader en applikation i Apples App Store eller Google Play Store.

Der findes et væld af applikationer til QR-koder og det er smag og behag, hvilke man ønsker at bruge. Så besøg din applikationsbutik og søg på QR. Derefter kan du se hvilken som tiltaler dig mest. Eksempelvis findes applikationen Scanlife til diverse platforme og er gratis at downloade.

Der er mange firmaer, som benytter QR-koder i reklamer (Foto: MereMobil.dk)

Der er mange firmaer, som benytter QR-koder i reklamer (Foto: MereMobil.dk)

Sådan scanner du

Når du har downloadet den applikation, som du ønsker at bruge på din smartphone, så skal du, når du ser en QR-kode, som du vil scanne, åbne applikationen på din telefon.

Derefter tager du din mobil og holder den op foran QR-koden. Det ligner mest af alt, at du er ved at tage et billede af koden, men kort efter kommer den frem med de muligheder koden giver. Når du scanner er det godt, at have den røde streg midt i QR-koden.

Det er faktisk ganske nemt og simpelt at scanne en QR-kode.

God fornøjelse. Skriv gerne i kommentarfeltet om det er noget du benytter i hverdagen. Vi kan godt røbe, at vi her på redaktionen sjældent gør brug af QR-koder.

Mere til historien

De firkantede koder kendes hos de fleste i daglig tale som QR-koder, men de kan også omtales Quick Respons eller hurtig responskoder.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
5 gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv

GUIDE: Dit smart-tv er slet ikke så smart, som du tror. Her er 5 grunde til, at fravælge apps på selve tv-skærmen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram