Sådan scanner du en QR-kode

TIP: QR-koder har mange år på bagen, men hvordan bruger du egentlig en QR-kode?

Der er mange firmaer, som benytter QR-koder i reklamer (Foto: MereMobil.dk)

Der er mange firmaer, som benytter QR-koder i reklamer (Foto: MereMobil.dk)

QR-koder har man set en masse steder i flere år, men hvad enten du ser den på mælkekartonen, busskuret eller i et blad – ja, så er det altså stadigvæk ikke alle, som ved hvordan man bruger disse koder.

Når du ser disse små firkantede QR-koder, hvad gør du så? Scanner du dem hver gang eller?

Ja, måske du er en af dem, som ikke ved hvordan man scanner en sådan kode. For selvom markedsføringsfolk i årevis har elsket at bruge de små koder, så er det svært at sige hvor mange der egentlig gør brug af disse koder.

 - MobilePay med QR-koder kigger mod udlandet

Selvom rigtigt mange danskere har en smartphone, så kræver det nemlig også, at de downloader et værktøj for at kunne scanne QR-koder, hvilket er en ulempe ved koderne. Oftest er det nemmere at få folk til at bruge ting, der ikke kræver yderligere for at virke. Så hvis kameraet i din smartphone kunne gøre det – uden du skal downloade en særlig applikation – ja så ville der være en barriere mindre ved brugen af QR-koder. Lumia er umiddelbart de eneste der kan scanne koderne, uden der skal gøres noget ekstra.

Har du en Android eller iPhone, så kræver det du downloader en applikation i Apples App Store eller Google Play Store.

Der findes et væld af applikationer til QR-koder og det er smag og behag, hvilke man ønsker at bruge. Så besøg din applikationsbutik og søg på QR. Derefter kan du se hvilken som tiltaler dig mest. Eksempelvis findes applikationen Scanlife til diverse platforme og er gratis at downloade.

Der er mange firmaer, som benytter QR-koder i reklamer (Foto: MereMobil.dk)

Der er mange firmaer, som benytter QR-koder i reklamer (Foto: MereMobil.dk)

Sådan scanner du

Når du har downloadet den applikation, som du ønsker at bruge på din smartphone, så skal du, når du ser en QR-kode, som du vil scanne, åbne applikationen på din telefon.

Derefter tager du din mobil og holder den op foran QR-koden. Det ligner mest af alt, at du er ved at tage et billede af koden, men kort efter kommer den frem med de muligheder koden giver. Når du scanner er det godt, at have den røde streg midt i QR-koden.

Det er faktisk ganske nemt og simpelt at scanne en QR-kode.

God fornøjelse. Skriv gerne i kommentarfeltet om det er noget du benytter i hverdagen. Vi kan godt røbe, at vi her på redaktionen sjældent gør brug af QR-koder.

Mere til historien

De firkantede koder kendes hos de fleste i daglig tale som QR-koder, men de kan også omtales Quick Respons eller hurtig responskoder.

Sådan udvider du lagringspladsen på din PlayStation 5

GUIDE: PlayStation 5 kommer med 825 GB lagerplads, der hurtigt bliver fyldt. I denne guide viser vi, hvordan du kan udvide lagerpladsen på PS5.

(mere…)
De bedste ”tech-gaver” til konfirmanden 2022

KØBSGUIDE: Skal konfirmanden have en smartphone i gave eller købe mobil for nogle pengegaverne? Vi kommer med tips til tech-gaven.

(mere…)
Sådan får du mere ud af din Nintendo Switch

TIP: Nintendo Switch har 5 år på bagen, men er ikke uden fejl. Vi tager et kig på hvordan du får mest muligt ud af din Nintendo Switch.

(mere…)
Her slutter livet for din iPhone

BAGGRUND: Jeg har besøgt en robot, der kan adskille og sortere iPhones til genanvendelse. Går fremtiden mod mere miljørigtig genanvendelse?

(mere…)
Din iPad er fyldt op! Sådan sparer du plads

GUIDE: Din iPad er fyldt op. Hvad nu? Sådan ser du, hvad der fylder mest på din iPad. Læs hvordan du frigør lagerplads på din iPad.

(mere…)
Få et sikkert password på den lette måde

GUIDE: Læs her hvordan du får et sikkert password og beskytter dine onlinekonti og kodeord mod hackere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram