Facebook Marketplace klar i Danmark – ny køb/salgfunktion

Købs/salgsfunktionen Marketplace der gør det lettere at købe og sælge ting via Facebook. Nu er Marketplace klar i 17 europæiske lande – også Danmark.

Facebook Marketplace (Foto: Facebook)

Facebook Marketplace (Foto: Facebook)

Vi kender alle DBA, Gul & Gratis og lignende tjenester, men de senere år har Facebook også været et sted, hvor mange har solgt eller købt brugte ting. Dette sker blandt andet i lokale grupper.

Men Facebook har faktisk en funktion, som hedder Marketplace – og denne har nu fundet vej til 17 europæiske lande, hvoraf Danmark er et af dem. Det oplyser Facebook i en pressemeddelelse.

Marketplace findes i den eksisterende Facebook-app til både Android og iOS. Her findes den som et ”menupunkt”. Marketplace fungerer anderledes end de forskellige Facebook-grupper og sider. På Marketplace søger du nemlig efter ting, der er til salg og befinder sig indenfor en vis radius af din placering. Dermed er der lidt lighed med ReShopper, som dog er henvendt til børnefamilier. Du kan også angive filtre, hvorefter der sorteres efter disse. Det kan eksempelvis være pris.

Facebook løfter sløret for Facebook Watch – ny social serie-platform

Du får produkterne præsenteret i et galleri af billeder og skal derfor ikke browse gennem almindelige Facebook opslag. Du kan klikke yderligere ind på billederne i galleriet og se flere billeder, beskrivelse, pris og meget andet.

Har ”tingen” din interesse kan du klikke på ”Byd”-knappen og slutte handlen. Dette kan gøres i en privatbesked.

Marketplace gør, at du ikke behøver at melde dig ind i en masse forskellige grupper. Du kan i stedet blot søge efter ting i lokalområdet når du mangler noget.

 – Facebook og Messenger ramt af virus – sådan undgår du den

Du kan også sælge ting på Marketplace

På Marketplace kan du også selv sælge ting. Dette gøres ved at tage et billede af den ting, som du vil sælge. Det kan eksempelvis være din gamle sofa, der skal skiftes ud.

Du tager da et billede af sofaen. Og skriver i overskriften: ”Sofa til salg”, derefter en beskrivelse af sofaen. Her kan du skrive mål, farve, stand osv. Derefter den pris du gerne vil have for sofaen. Til slut vælger du hvilken kategori, at du skal have placeret din annonce i på Marketplace. 

 – TIP: Sådan gør du Facebook videoer lydløse

Funktionen udrulles over den kommende tid, derfor er det ikke sikkert du allerede nu har fået adgang til Marketplace. 

Mere til historien

Facebook har også for nylig meldt ud, at de lukker deres applikation ”Grupper” ned. Dette gøres fordi der nu er flere funktioner i den almindelige Facebook-applikation.

TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram