Facebook Marketplace klar i Danmark – ny køb/salgfunktion

2

Købs/salgsfunktionen Marketplace der gør det lettere at købe og sælge ting via Facebook. Nu er Marketplace klar i 17 europæiske lande – også Danmark.

Facebook Marketplace (Foto: Facebook)
Facebook Marketplace (Foto: Facebook)

Vi kender alle DBA, Gul & Gratis og lignende tjenester, men de senere år har Facebook også været et sted, hvor mange har solgt eller købt brugte ting. Dette sker blandt andet i lokale grupper.

Men Facebook har faktisk en funktion, som hedder Marketplace – og denne har nu fundet vej til 17 europæiske lande, hvoraf Danmark er et af dem. Det oplyser Facebook i en pressemeddelelse.

Marketplace findes i den eksisterende Facebook-app til både Android og iOS. Her findes den som et ”menupunkt”. Marketplace fungerer anderledes end de forskellige Facebook-grupper og sider. På Marketplace søger du nemlig efter ting, der er til salg og befinder sig indenfor en vis radius af din placering. Dermed er der lidt lighed med ReShopper, som dog er henvendt til børnefamilier. Du kan også angive filtre, hvorefter der sorteres efter disse. Det kan eksempelvis være pris.

Facebook løfter sløret for Facebook Watch – ny social serie-platform

Du får produkterne præsenteret i et galleri af billeder og skal derfor ikke browse gennem almindelige Facebook opslag. Du kan klikke yderligere ind på billederne i galleriet og se flere billeder, beskrivelse, pris og meget andet.

Har ”tingen” din interesse kan du klikke på ”Byd”-knappen og slutte handlen. Dette kan gøres i en privatbesked.

Marketplace gør, at du ikke behøver at melde dig ind i en masse forskellige grupper. Du kan i stedet blot søge efter ting i lokalområdet når du mangler noget.

 – Facebook og Messenger ramt af virus – sådan undgår du den

Du kan også sælge ting på Marketplace

På Marketplace kan du også selv sælge ting. Dette gøres ved at tage et billede af den ting, som du vil sælge. Det kan eksempelvis være din gamle sofa, der skal skiftes ud.

Du tager da et billede af sofaen. Og skriver i overskriften: ”Sofa til salg”, derefter en beskrivelse af sofaen. Her kan du skrive mål, farve, stand osv. Derefter den pris du gerne vil have for sofaen. Til slut vælger du hvilken kategori, at du skal have placeret din annonce i på Marketplace. 

 – TIP: Sådan gør du Facebook videoer lydløse

Funktionen udrulles over den kommende tid, derfor er det ikke sikkert du allerede nu har fået adgang til Marketplace. 

Mere til historien

Facebook har også for nylig meldt ud, at de lukker deres applikation ”Grupper” ned. Dette gøres fordi der nu er flere funktioner i den almindelige Facebook-applikation.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer