Facebook dropper Gruppe-app

Facebook lukker appen Grupper. Fremover kan Facebook-grupper kun tilgås via Facebooks website eller hovedapp.

Facebook Grupper

Facebook Grupper på iOS (Foto: MereMobil.dk)

Facebook har for nylig meddelt sine brugere, at man ikke længere understøtter appen “Grupper”. Det fremgår af en besked, som appens brugere møder, når de åbner applikationen. Ifølge Facebook så er appens død resultatet af flere funktionaliteter i hovedappen. Denne understøtter nemlig mange af de features som er tilgængelige i Grupper.

Facebook Grupper er allerede fjernet som en søgbar mulighed på Android og iOS.

- Facebook Groups – ny app fra Facebook

Facebook lancerede Grupper tilbage i 2014. Målet var, at Facebook-brugere skulle have ét sted, hvor alle deres grupper var samlet. Samtidigt skulle appen byde på bedre oversigt over grupperne samt mere nyttige notifikationer.

Kun tre år efter appens debut har det sociale medie valgt at droppe den. Den officielle forklaring lyder, at Facebook “sætter fokus på grupper i den primære Facebook-app og på facebook.com”. Det skriver Facebook selv til sine brugere.

Beslutningen om at droppe en app er ikke ny for Facebook. Tidligere på ugen valgte det sociale medie at aflive appen Lifestage. Det skriver sitet Engadget. Appen henvendte sig hovedsagligt til teenagers og gav dem mulighed for at interagere med andre på samme alder. Men Lifestage opnåede aldrig stor popularitet – og slet ikke i Danmark, hvor appen aldrig blev frigivet officielt.

Tilbage i 2014 gjorde Facebook det obligatorisk for sine brugere at installere Messenger, såfremt man ønskede at sende beskeder til sine venner fra sin smartphone. Nu går Facebook altså andre veje. Og i stedet for at udskille funktioner fra Facebook-appen, så samler man dem igen.

- Facebook Watch er afsløret - ny social serieplatform

Mere til historien

Facebook lancerede i 2015 Facebook Lite. Der er tale om en skrabet udgave af hoved-appen, men den er et godt alternativ. Særligt hvis du føler, at hovedappen er blevet for “oppustet”.  Du kan downloade den til Android her. Der er pt. ikke nogen officiel udgave af Facebook Lite til iOS-platformen.

Gentager det samme vrøvl

TikTok sejler rundt i ukonkrete svar på kritiske spørgsmål og fastholder påstande, som forlængst er modbevist.

(mere…)
Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket

I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.

(mere…)
Danskere overvejer sletning

Dilemma…. Fed underholdning eller farlig app? Skal TikTok fjernes fra telefonen?

(mere…)
Facebook-Meta vil lave Twitter-konkurrent

Et nyt socialt medie fra Meta skal konkurrere mod Twitter.

(mere…)
DR lukker ned for TikTok

Det er slut med Curlingklubben og Adnan på TikTok, fortæller DR.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram