Facebook dropper Gruppe-app

0

Facebook lukker appen Grupper. Fremover kan Facebook-grupper kun tilgås via Facebooks website eller hovedapp.

Facebook Grupper
Facebook Grupper på iOS (Foto: MereMobil.dk)

Facebook har for nylig meddelt sine brugere, at man ikke længere understøtter appen “Grupper”. Det fremgår af en besked, som appens brugere møder, når de åbner applikationen. Ifølge Facebook så er appens død resultatet af flere funktionaliteter i hovedappen. Denne understøtter nemlig mange af de features som er tilgængelige i Grupper.

Facebook Grupper er allerede fjernet som en søgbar mulighed på Android og iOS.

Facebook Groups – ny app fra Facebook

Facebook lancerede Grupper tilbage i 2014. Målet var, at Facebook-brugere skulle have ét sted, hvor alle deres grupper var samlet. Samtidigt skulle appen byde på bedre oversigt over grupperne samt mere nyttige notifikationer.

Kun tre år efter appens debut har det sociale medie valgt at droppe den. Den officielle forklaring lyder, at Facebook “sætter fokus på grupper i den primære Facebook-app og på facebook.com”. Det skriver Facebook selv til sine brugere.

Beslutningen om at droppe en app er ikke ny for Facebook. Tidligere på ugen valgte det sociale medie at aflive appen Lifestage. Det skriver sitet Engadget. Appen henvendte sig hovedsagligt til teenagers og gav dem mulighed for at interagere med andre på samme alder. Men Lifestage opnåede aldrig stor popularitet – og slet ikke i Danmark, hvor appen aldrig blev frigivet officielt.

Tilbage i 2014 gjorde Facebook det obligatorisk for sine brugere at installere Messenger, såfremt man ønskede at sende beskeder til sine venner fra sin smartphone. Nu går Facebook altså andre veje. Og i stedet for at udskille funktioner fra Facebook-appen, så samler man dem igen.

Facebook Watch er afsløret – ny social serieplatform

Mere til historien

Facebook lancerede i 2015 Facebook Lite. Der er tale om en skrabet udgave af hoved-appen, men den er et godt alternativ. Særligt hvis du føler, at hovedappen er blevet for “oppustet”.  Du kan downloade den til Android her. Der er pt. ikke nogen officiel udgave af Facebook Lite til iOS-platformen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer