Facebook dropper Gruppe-app

Facebook lukker appen Grupper. Fremover kan Facebook-grupper kun tilgås via Facebooks website eller hovedapp.

Facebook Grupper

Facebook Grupper på iOS (Foto: MereMobil.dk)

Facebook har for nylig meddelt sine brugere, at man ikke længere understøtter appen “Grupper”. Det fremgår af en besked, som appens brugere møder, når de åbner applikationen. Ifølge Facebook så er appens død resultatet af flere funktionaliteter i hovedappen. Denne understøtter nemlig mange af de features som er tilgængelige i Grupper.

Facebook Grupper er allerede fjernet som en søgbar mulighed på Android og iOS.

Facebook Groups – ny app fra Facebook

Facebook lancerede Grupper tilbage i 2014. Målet var, at Facebook-brugere skulle have ét sted, hvor alle deres grupper var samlet. Samtidigt skulle appen byde på bedre oversigt over grupperne samt mere nyttige notifikationer.

Kun tre år efter appens debut har det sociale medie valgt at droppe den. Den officielle forklaring lyder, at Facebook “sætter fokus på grupper i den primære Facebook-app og på facebook.com”. Det skriver Facebook selv til sine brugere.

Beslutningen om at droppe en app er ikke ny for Facebook. Tidligere på ugen valgte det sociale medie at aflive appen Lifestage. Det skriver sitet Engadget. Appen henvendte sig hovedsagligt til teenagers og gav dem mulighed for at interagere med andre på samme alder. Men Lifestage opnåede aldrig stor popularitet – og slet ikke i Danmark, hvor appen aldrig blev frigivet officielt.

Tilbage i 2014 gjorde Facebook det obligatorisk for sine brugere at installere Messenger, såfremt man ønskede at sende beskeder til sine venner fra sin smartphone. Nu går Facebook altså andre veje. Og i stedet for at udskille funktioner fra Facebook-appen, så samler man dem igen.

Facebook Watch er afsløret – ny social serieplatform

Mere til historien

Facebook lancerede i 2015 Facebook Lite. Der er tale om en skrabet udgave af hoved-appen, men den er et godt alternativ. Særligt hvis du føler, at hovedappen er blevet for “oppustet”.  Du kan downloade den til Android her. Der er pt. ikke nogen officiel udgave af Facebook Lite til iOS-platformen.

TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram