Dansk app-firma får millioner til investering fra Japan

0

Japanske Monster Lab har købt hovedparten af danske Nodes. Ambitionen er flere kontorer i centrale tech-byer i Europa og et globalt overtag på markedet for app-udvikling.

Nodes
Danske Nodes bliver en del af Monstar Lab (Foto: Nodes)

App-firmaet Nodes har solgt aktiemajoriteten for et stort millionbeløb. Køberne er japanske Monstar Lab Gruppen, skriver virksomheden på dens webside.

Således får de 80 udviklere, designere og rådgivere på kontorerne i København, Aarhus og London en sværvægter til at stå bag den fremadrettede udvikling af virksomheden.

Monster Labs formål med opkøbet af Nodes er en del af en ambition om at udvide en stærk position i Asien til også at indbefatte Europa, skriver Nodes.

Samtidig smider Moster Lab “et betydeligt millionbeløb” ind i virksomheden til fortsat vækst. I kundeporteføljen hos Nodes findes blandt andre virksomheder som e-boks, DFDS, Alka og Børsen. Dertil kommer en række internationale kunder, skriver Nodes.

Mål: Førende globalt

Opkøbet af Nodes er en del af den overordnede vision for Monstar Lab om at være det førende digitale udviklingshus på globalt plan. Og her er Nodes og Danmark stærk inden for blandt andet it og softwareudvikling sammenholdt med andre europæiske lande.

– “Kigger man på tech-branchen på tværs af Europa, skiller Danmark sig ud på en flere vigtige parametre. Vi er imponerede over hvor meget råt talent man mødes af på både udvikler- og designsiden. Samtidig ser vi en stærk arbejdsmentalitet, en inspirerende kreativitet og en stærk designtradition. Egenskaber vi også værdsætter i vores egen kultur. Det er lande som Danmark, hvor der investeres i både national digitalisering og state of the art tech uddannelser, som vil være med til at skabe fremtiden i et hastigt foranderligt marked,” siger topchef i Monstar Lab Gruppen, Hiroki Inagawa.

Han tilføjer, at grundlæggerne Daniel Højris Bæk og Andreas Rasmussen har bevist, at de kan skabe en succesfuld forretning. Der rækker ud over hjemmemarkedet.

– “På få år har de skabt en sund forretning i blandt andet det stærkt konkurrenceprægede engelske marked. Vi forventer os meget af partnerskabet, og glæder os til at se hvilke forretningsmæssige synergieffekter vi ser, når vi blander to kulturer og stærk faglig ekspertise,” lyder det fra Hiroki Inagawa.

Brohoved fra Artillerivej

Nodes blev etableret i 2008 og har adresse på Artillerivej i København. Den adresse skal nu bruges som et brohoved ind på det europæiske marked med flere kontorer i centrale tech-byer i Europa.

– “Siden den dag vi blev stiftet har vores ambition været at tiltrække de dygtigste og mest passionerede talenter i markedet for at kunne skabe driftsikre app-løsninger med unikke brugeroplevelser for vores kunder. Hen over de seneste år er kampen om talenterne blevet forstærket. Det er den blandt andet fordi flere store spillere har udvidet deres services til også at indbefatte digitale løsninger inden for specialiserede fagområder som vores. Vi føler os dog godt rustet til fremtiden efter indgåelsen af partnerskabet med Monstar Lab, som utvivlsomt vil øge vores muligheder for at kunne tiltrække de største talenter og derved kunne fortsætte vores hidtidige vækst-rejse,” udtaler Daniel Højris Bæk, som sammen med Andreas Rasmussen fortsætter i den daglige ledelse under det nye ejerskab. Deres primære opgave bliver at skabe en europæisk succes for Nodes og Monstar Lab Gruppen.

Mere til historien

Monstar Lab er et førende bureau inden for digital produktudvikling i Asien. Virksomheden har mere end 700 medarbejdere fordelt på kontorer i Japan, kina, Philippinerne, Bangladesh, Vietnam, Singapore og USA.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer