Dansk app-firma får millioner til investering fra Japan

Japanske Monster Lab har købt hovedparten af danske Nodes. Ambitionen er flere kontorer i centrale tech-byer i Europa og et globalt overtag på markedet for app-udvikling.

Nodes

Danske Nodes bliver en del af Monstar Lab (Foto: Nodes)

App-firmaet Nodes har solgt aktiemajoriteten for et stort millionbeløb. Køberne er japanske Monstar Lab Gruppen, skriver virksomheden på dens webside.

Således får de 80 udviklere, designere og rådgivere på kontorerne i København, Aarhus og London en sværvægter til at stå bag den fremadrettede udvikling af virksomheden.

Monster Labs formål med opkøbet af Nodes er en del af en ambition om at udvide en stærk position i Asien til også at indbefatte Europa, skriver Nodes.

Samtidig smider Moster Lab “et betydeligt millionbeløb” ind i virksomheden til fortsat vækst. I kundeporteføljen hos Nodes findes blandt andre virksomheder som e-boks, DFDS, Alka og Børsen. Dertil kommer en række internationale kunder, skriver Nodes.

Mål: Førende globalt

Opkøbet af Nodes er en del af den overordnede vision for Monstar Lab om at være det førende digitale udviklingshus på globalt plan. Og her er Nodes og Danmark stærk inden for blandt andet it og softwareudvikling sammenholdt med andre europæiske lande.

– “Kigger man på tech-branchen på tværs af Europa, skiller Danmark sig ud på en flere vigtige parametre. Vi er imponerede over hvor meget råt talent man mødes af på både udvikler- og designsiden. Samtidig ser vi en stærk arbejdsmentalitet, en inspirerende kreativitet og en stærk designtradition. Egenskaber vi også værdsætter i vores egen kultur. Det er lande som Danmark, hvor der investeres i både national digitalisering og state of the art tech uddannelser, som vil være med til at skabe fremtiden i et hastigt foranderligt marked,” siger topchef i Monstar Lab Gruppen, Hiroki Inagawa.

Han tilføjer, at grundlæggerne Daniel Højris Bæk og Andreas Rasmussen har bevist, at de kan skabe en succesfuld forretning. Der rækker ud over hjemmemarkedet.

– “På få år har de skabt en sund forretning i blandt andet det stærkt konkurrenceprægede engelske marked. Vi forventer os meget af partnerskabet, og glæder os til at se hvilke forretningsmæssige synergieffekter vi ser, når vi blander to kulturer og stærk faglig ekspertise,” lyder det fra Hiroki Inagawa.

Brohoved fra Artillerivej

Nodes blev etableret i 2008 og har adresse på Artillerivej i København. Den adresse skal nu bruges som et brohoved ind på det europæiske marked med flere kontorer i centrale tech-byer i Europa.

– “Siden den dag vi blev stiftet har vores ambition været at tiltrække de dygtigste og mest passionerede talenter i markedet for at kunne skabe driftsikre app-løsninger med unikke brugeroplevelser for vores kunder. Hen over de seneste år er kampen om talenterne blevet forstærket. Det er den blandt andet fordi flere store spillere har udvidet deres services til også at indbefatte digitale løsninger inden for specialiserede fagområder som vores. Vi føler os dog godt rustet til fremtiden efter indgåelsen af partnerskabet med Monstar Lab, som utvivlsomt vil øge vores muligheder for at kunne tiltrække de største talenter og derved kunne fortsætte vores hidtidige vækst-rejse,” udtaler Daniel Højris Bæk, som sammen med Andreas Rasmussen fortsætter i den daglige ledelse under det nye ejerskab. Deres primære opgave bliver at skabe en europæisk succes for Nodes og Monstar Lab Gruppen.

Mere til historien

Monstar Lab er et førende bureau inden for digital produktudvikling i Asien. Virksomheden har mere end 700 medarbejdere fordelt på kontorer i Japan, kina, Philippinerne, Bangladesh, Vietnam, Singapore og USA.

Ville sælge udgåede telefoner: Nuuday mister millionkontrakt

Stor erhvervsforhandler undrede sig over, at Nuuday vandt millionkontrakt med tilbud som ikke opfyldte udbudsbetingelsers mindstekrav.

(mere…)
LG overvejer exit fra smartphone-markedet

Smartphone-afdelingen trækker blodrøde spor i regnskabet hos LG, der nu overvejer en drastisk beslutning.

(mere…)
Millionaftale vundet af udbryder fra TDC

Den mindre fynske televirksomhed Mobitel vinder millionaftale med Energinet, der strækker sig i fire år.

(mere…)
Apple lukker aktiemarkedet med rekord

Gårsdagen aktiemarked blev lukket med en ny rekord fra Apple. Apple Car kan have en finger med i spillet.

(mere…)
Nokia-telefoner er topscorer på sikkerhed og holdbarhed

Bedst på sikkerhed, holdbarhed og i toppen på antallet af opdateringer til Android 10. Vil du have den bedste sikkerhed, skal der stå Nokia på telefonen.

(mere…)
Sådan får du bedre lyd på dine onlinemøder

GUIDE: 4 ting du selv kan gøre, når onlinemøder via Teams, Zoom og Skype plages af dårlig lyd. Læs hvordan du får bedre lyd på dine møder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram