Twitter taber igen – Facebook er atter i fremgang

Ærkerivalerne på markedet for sociale medier, Twitter og Facebook, har offentliggjort tallene for andet kvartal. Twitters tal er røde – igen.

Social media

Twitter klarer sig skidt igen (Foto: Photo-Mix)

Selvom Twitter har haft ti års fødselsdag, er der ikke meget at fejre. Væksten af brugere er gået i stå, og virksomheden har stadig svært ved at tjene penge. Det giver et kontant udslag i en rød bundlinje.

Det sociale medie kan således notere et underskud på 116,5 millioner dollar – svarende til 744 millioner kroner. Det er er i nærheden af ti procent ringere end samme periode sidste år, hvor der stod minus 107,2 millioner dollar på den røde bundlinje.

Twitter-aktien er samtidig faldet med 10,3 procent til 17,60 dollar i formarkedet, skriver blandt andre Ritzau.

Antallet af brugere er steget svagt. Således havde Twitter i andet kvartal 328 millioner aktive brugere. Det er en stigning på omkring fem procent over et år – men det er færre end ventet.

Ifølge Bloomberg News havde aktieanalytikerne ventet en stigning til 332,2 millioner brugere i samme periode. Altså et minus i forventninger på over fire millioner brugere.

Omvendt kunne Twitter præstere en omsætning på 574 millioner dollar – svarende til knap 3,7 milliarder kroner. I forhold til året før er det et fald på fem procent, men bedre end de 537 millioner dollar analytikerne havde ventet.

Facebook sætter rekord igen, igen

Mens Twitter ser ud til at være gået i stå kan ærke-rivalen Facebook blære sig med rekord efter rekord.

Her er der hverken stagnerende tal eller røde bundlinjer. Facebook kunne nemlig onsdag offentliggøre sine tal for andet kvartal. Og det var umiddelbart læsning med positivt indhold.

Facebooks reklameindtægter i andet kvartal var med til at sikre et overskud per aktie på 1,32 dollar mod ventet 1,13 dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

De positive tal var lidt højere end ventet, og betød at Facebook-aktien steg med otte procent til 178,82 dollar i formarkedet.

Mere til historien

Mens Twitter er på vej til tælling kan historien fortælle om et socialt medie, der gennem årene har gjort sig bemærket som en væsentlig spiller, når det har gælder hastighed i nyhedsformidlingen. Således var det på Twitter man først kunne læse om passagerflyet US Airways Flight 1549, da det 15. januar 2009 nødlandede på Hudsonfloden i New York, og da Osama bin Laden 2. maj 2011 blev dræbt, var det Twitter-bruger, der bragte historien frem.

TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram