Samsung Pay åbnes måske for “ikke Samsung”-telefoner

2

Ifølge flere medier vil Samsung give andre smartphone-producenter mulighed for at anvende Samsung Pay.

Samsung Pay (Foto: Samsung)
Samsung Pay (Foto: Samsung)

Ifølge rygtebørsen er Samsung tilsyneladende på udkig efter at gøre dens mobilbetalingstjeneste Samsung Pay tilgængelig på tværs af forskellige mærker af smartphones. Det skriver Android Authority med udspring i en kilde, som til Gadgets360 siger, at Samsung har en føler ude hos konkurrenterne for at indlede et samarbejde om, at udbrede Samsung Pay.

Det er således et større skridt Samsung er ved at tage. Indtil for nylig var tjenesten nemlig forbeholdt Samsungs topmodeller, men mellemklasse-telefoner er nu også begyndt at understøtte tjenesten.

For at en mobil skal kunne køre Samsung Pay skal enheden inkludere både NFC og Samsungs proprietære magnetiske Secure Transmission (MST) teknologier. Den første giver brugerne mulighed for at betale med telefonen på enhver NFC-aktiveret POS-terminal, mens den anden er designet til at efterligne den traditionelle magnetiske stribe af kredit- og betalingskort, som gør det muligt at arbejde med enhver kortterminal i en hvilken som helst butik, skriver Android Authority.

Netop kommunikationen med kortterminalerne er de to største konkurrenter på området, Android Pay og Apple Pays, akilleshæl. Android Pay og Apple Pay understøtter kun NFC, hvilket betyder, at de ikke kan kommunikere med traditionelle magnetiske kortlæsere.

Det begrænser deres anvendelse alvorligt, især i udviklingslande, hvor NFC POS-terminaler ikke er så almindelige, og giver Samsung Pay en fordel, som vil kunne give andre smartphone-producenters enheder ekstra værdi, skriver Android Authority.

Mere til historien

Der bliver efter al sandsynlighed ikke noget samarbejde mellem Samsung og Apple om betalingstjenester – foreløbigt. I december afviste Apple app’en Samsung Pay Mini-app fra App Store. Samtidig forlød det ifølge det koreanske medie ET News, at Samsung i sin strategi for mobilbetaling fremadrettet ville fokusere på Android.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer