Nokia 3310 test – holder den stadig i 2017?

TEST DEL 3: Nokia 3310 anno 2017. Hvordan klarer man sig med den i hverdagen? Holder den stadig i 2017? Her er konklusionen på testen.

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Der er sket rigtigt meget i mobilverdenen siden Nokia 3310 kom i 2000. Den nu ikoniske telefon var dengang alt rigeligt. Men hvis man er vant til en smartphone i dag, hvordan er livet med en Nokia 3310 i 2017 så?

Vi har gennem noget tid haft den nye Nokia 3310 i lommen. Vi kommer derfor ind på nogle af de udfordringer vi har mødt i her tredje og sidste del af testen, som du læser nu.

Du finder de første to dele af testen på nedenstående links.

 – TEST: Nokia 3310 – skiftet fra smartphone til dumbphone (DEL 1)

 – TEST: Nokia 3310 – den nye mod den originale Nokia 3310 (DEL 2)

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Bump på vejen…

I løbet af vores testperiode med Nokia 3310 har jeg virkelig forsøgt, at holde af telefonen og dens begrænsninger. Og dem er der en del af.

Men kan man så holde nok af dem? Altså begrænsningerne til, at man er glad for telefonen. Hmm… afhængig af ens forbrug og behov, så kan man på mange måder godt klare sig med en Nokia 3310. Men er man, som jeg, ”afhængig” af nogle af de muligheder smartphonen giver er det virkelig svært.

Rent arbejdsmæssigt er jeg vant til, at kunne arbejde når der lige er ”tid”. Det kan være, mens man sidder og venter eksempelvis hos lægen eller noget andet. Her nyder jeg oftest godt af, at kunne tjekke min mail og svare på disse, samt forberede andet arbejde.

Derimod har jeg virkelig nydt, at jeg når jeg har været sammen med familie og venner – ja så har jeg været helt offline. Kun tilgængelig på opkald og SMS, som i ”gamle dage”. Ahh, det har på nogle punkter været en hel befrielse.

 – Retro: Sådan var mobilen for 10 år siden

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Smartphone-afhængigheden

Der snakkes meget om smartphone-afhængighed og behovet for at være tilgængelig 24/7. Min erfaring har været, at det særligt er i visse situationer, at jeg enten har nydt at være uden smartphonen eller virkelig savnet den.

Der hvor jeg har savnet den mest har været i situationer, hvor man skulle slå et telefonnummer eller en adresse op. Nokia 3310 kan dog tilgå internettet, men i en virkelig langsom grad i forhold til hvad man er vant til på 4G-nettet. Jeg har derfor primært brugt Nokia 3310, som en ”dumbphone” og uden internet-delen.

MobilePay er heller ikke muligt på Nokia 3310. Hvilket også virkelig er træls – når man er vant til det. Men kan man leve uden. Ja selvfølgelig! Det har man jo gjort før. Blot et spørgsmål om, at MobilePay er blevet en vane.

Jeg har heller ikke tjekket Facebook eller lignende på den, som jeg plejer at gøre på min almindelige telefon. Køber man en Nokia 3310, så mener jeg, at man alligevel ikke vil benytte de funktioner i en grad, at det er vigtigt. Har man behovet for det, så vil man ikke kunne leve med sådan en telefon som denne.

 – Nokia 9 – lækkede oplysninger om kommende topmodel

En af de andre ting, som jeg også savnede var de applikationer, som er blevet en del af min hverdag – uden jeg har tænkt over det. Disse er eksempelvis Endomondo, navigation, ReShopper, Coop Medlem app, mobilbank og MobilePay – samt synkroniseringen i skyen med ens billeder og lignende. Ligesom jeg rent arbejdsmæssigt benytter Google Analytics og Google AdSense.

Andre applikationer, som er ting jeg oftest gør som underholdning; Facebook, Instagram, DR TV, mobilspil m.v. er langt nemmere at undvære og her føler man sig egentlig lettet over ikke at bruge tid på disse.

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Batteriet holder fint…

Jeg har formået, at holde strøm på telefonen i tre døgn før den skulle til opladning. Den har været brugt til SMS, opkald og lidt Snake spil. Og så er der taget lidt billeder med den, dog ikke i samme grad, som med min smartphone.

Tre døgn er helt kanon. Men jeg oplever det sjældent som et problem, at jeg skal lade op i løbet af dagen. I dag findes der opladere alle vegne. Men det ville da være en drøm, hvis en smartphone kunne holde så længe. Dog skal man huske, at skærmen er noget større der og kræver mere strøm. Desuden bruger man en smartphone langt mere.

Konklusion – er den pengene værd?

Kunne jeg leve med en dumbphone som min primære telefon? Kort sagt er svaret nej. Men hvis man skal være lidt mere uddybende, så ville jeg sagtens kunne på nogle tidspunkter i livet, som ferier og lignende.

Men i og med jeg benytter mange af smartphonens muligheder i mit arbejde er det simpelthen ikke en reel mulighed at bytte den ud. I hvert fald vil det kræve, at jeg har en særskilt arbejdsmobil der kan bruges når jeg er ”på arbejde”.

 – Nokia 3310 var tidens bedste telefon – sådan husker vi den

Men når jeg er på ferie eksempelvis ville jeg godt kunne leve med Nokia 3310. Her behøver jeg ikke være online på Facebook, Instagram og lignende. Man er måske online når smartphonen er med – fordi man kan. Men det kan også være rart, at være helt væk fra telefonen på en ferie.

Køber du en billig smartphone, så er du på mange måder også begrænset. Derfor kan en Nokia 3310 være mindst ligeså god. Her har du måske ikke alle funktionerne. Men det er også træls på en billig smartphone, at have mulighederne men i en så ringe grad, at det er lige meget.

…ekstra udgifter

Nokia 3310 har en vejledende pris på 499 kroner uden abonnement. Men det er desværre ikke nok. Det kan også ende med, at du skal købe en adapter, med mindre dit teleselskab er behjælpeligt, da telefonen benytter MicroSIM og ikke NanoSIM som i de fleste andre telefoner.

Og her stopper det ikke. For uden et microSD-kort, ja så støder du hurtigt panden mod muren når du tager billeder. Telefonens hukommelse er nemlig så lille, at der ikke skal mange billeder til før du mangler plads.

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Pengene værd?

Ja! Kort sagt er den 499 kroner værd. MicroSD-kort har nogen liggende og derfor behøver de ikke udgiften. Ellers kan de findes til fair priser.

Men man skal ikke købe Nokia 3310 pga. nostalgien. Så kan man i hvert fald hurtigt blive skuffet. Telefonen kunne hedde så meget andet. Navnet 3310 sælges dog til følelserne – og derfor ærgerligt at ligheden ikke er større.

Nokia 3310 ender på 4 ud af 5 stjerner i vores test. Prismæssigt kommer den hurtigt op på niveau med en billig smartphone når man har købt microSD-kort og eventuelt adapter til SIM-kortet.

Men ja, navnet 3310 er et reklamestunt og derfor sætter den måske forventningerne noget højere op end godt er. Tager man og tænker på den som en telefon uden det nostalgiske og ikoniske navn – så er den uden tvivl 499 kroner værd. Den kan både ringe og sende SMS, hvilket er det den lover.

Og absolut godt set af HMD Global, at lancere Nokia 3310 og få den enorme medieomtale den har skabt. Det er uden tvivl et godt middel for at få solgt deres Android-telefoner, som rammer markedet netop nu.

 – Svært at skaffe Nokias nye Android telefoner

Fordele og ulemper

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Nokia 3310 (Foto: MereMobil.dk)

Fordele

– Telefonens fysiske størrelse (fylder ikke meget
– Mere tid til ”den virkelige verden”
– Prisen

Ulemper

– Kun 2G-net (ville være rart den i det mindste understøttede 3G-net)
– microSIM
– Meget lille intern hukommelse

Mere til historien

Vi har virkelig gerne ville Nokia 3310 – og den klarer det også godt hen ad vejen. Så vi har forsøgt at være super positive. Telefonen gør hvad den skal – intet mere og intet mindre.

OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

TESTEN ER I GANG: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
MacBook Air M3 er en lækker lille opgradering | Test

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Motorola Razr 50 Ultra har kun én fejl | Test

TEST: Flipdesignet på Motorola Razr 50 Ultra er lækkert, men telefonen har én fejl, du skal kende, før du køber.

(mere…)
Jabra Elite 10 Gen 2 test | … ‘med Dolby-ligemeget’

TEST: Én funktion er genial ved Jabra Elite 10 Gen 2, som jeg har testet. Dolby Atmos er det modsatte.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram