Apple presses af Netflix og Amazon

Apple taber markedsandele, når det drejer sig om filmleje og -salg. Markedet for Apple er halveret i forhold til for fem år siden.

Apple Macbook

Apple presses på digitalt indhold af tjenester som f.eks. Netflix og HBO

IT-giganten Apple presses ganske meget når det drejer sig om filmleje og -salg.

Således er Apples markedsandel igen faldet, og ligger nu på mellem 20 og 35 procent. For fem år siden lå markedsandelen på over 50 procent på det amerikanske hjemmemarked. Det skriver den amerikanske velansete finansavis Wall Street Journal.

Apple ønsker ikke at kommentere tallene, som kommer via unavngivne kilder. Men man kan dermed heller ikke afvise, at presset kommer fra streamingtjenester som Netflix og HBO, og senest internetgiganten Amazon og USAs største udbyder af kabel-tv, Comcast.

Specielt streamingtjenesterne presser Apple, fordi kunderne tilsyneladende der får opfyldt deres behov og derfor i mindre grad lejer eller køber film.

Apple solgte i 2016 for i omegnen af 24 milliarder dollars - eller godt 153 milliarder kroner - i divisionen, som omfatter App Store, mobilbetalingstjenesten Apple Pay og musiktjenesten Apple Music. Her indgår også omsætningen i iTunes, som alene i 2016 omsatte for 4,1 milliarder dollars, skriver Berlingske Business.

Mere til historien

Kampen mod kopiering af film og musik fik en stærk spiller i 2003, da Apple lancerede iTunes. Med iTunes blev det nemt og forholdsvis billigt at købe helt lovlige digitale musikfiler. I 2006 blev iTunes udvidet med film, tv-serier og andre digitale medier.

Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
Amazon vil konkurrere med Elon Musk

Trådløse internethastigheder med op til 1 Gbps bliver virkelighed, når Amazon er klar med deres konkurrent til Elon Musks Starlink.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Netflix klar med 40 nye spil i 2023

Netflix har oplyst, at de vil tilføje 40 nye spil på deres spilplatform i år. 16 spil er i produktion ”in-house”.

(mere…)
Telmore indfører større ”valgfrihed”

Valgfrihed… lyder det fra Telmore, men er det reelt det?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram