Apple bygger endnu et datacenter i Danmark

0

Apples datacenter ved Viborg får en tvilling. Denne gang skal der bygges ved Aabenraa.

It-giganten Apple bygger endnu et datacenter. Denne gang bliver det i Kassø lidt vest for Aabenraa.

Apple er igang med at bygge et datacenter ved Viborg og ifølge flere medier vil datacentreret i Aabenraa formentlig blive større og beskæftige mellem 50 og 100 ansatte, når det er bygget og i fuld drift.

Foreløbig vil de to datacentre dog ligne hinanden i størrelse, energiforbrug og udformning, skriver Ritzau.

Det nye byggeri vil i byggeperioden kaste omkring 300 mand af sig, og det vil løbe op i omegnen af seks milliarder kroner.
Når det er i fuld drift skal det køre udelukkende på vedvarende energi.

Borgmester er en glad mand

Ved et pressemøde først på dagen mandag sagde Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andersen (V), ifølge JydskeVestkysten blandt andet, at han var en glad mand:

– “Det er en meget, meget stor dag for Aabenraa Kommune. Det er starten på et nyt ben på erhvervsområdet, som vi ikke tidligere har beskæftiget os med”, sagde borgmesteren.

Han kunne samtidig oplyse, at Apple stikker spaden i jorden i fjerde kvartal i år. Første etape skal stå klar i andet kvartal af 2019.

I en kommentar til Ritzau siger nordisk chef for Apple, Erik Stannow:

– “Vi er glade for at kunne udvide vores datacenter-drift i Danmark og samtidig investere i nye kilder til grøn energi. Det planlagte center i Aabenraa vil, som alle vores datacentre, køre på ren energi fra første dag takket være nye energiprojekter, som vi skaber”.

De danske datacentre skal drive tjenesterne iTunes Store, App Store, iMessage, Kort og Siri for virksomhedens europæiske brugere.

Mere til historien

Der vil ligesom byggeriet ved Viborg ikke være behov for ekstra generatorer i datacentret i Aabenraa. Byggeriet kommer nemlig til at ligge ved højspændingsstationen i Kassø. Der er således stor garanti for strømforsyningssikkerhed. Og netop forsyningssikkerheden er en af hovedårsagerne til, at Apple vælger at placere to datacentre i Danmark.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer