Apple bygger endnu et datacenter i Danmark

Apples datacenter ved Viborg får en tvilling. Denne gang skal der bygges ved Aabenraa.

It-giganten Apple bygger endnu et datacenter. Denne gang bliver det i Kassø lidt vest for Aabenraa.

Apple er igang med at bygge et datacenter ved Viborg og ifølge flere medier vil datacentreret i Aabenraa formentlig blive større og beskæftige mellem 50 og 100 ansatte, når det er bygget og i fuld drift.

Foreløbig vil de to datacentre dog ligne hinanden i størrelse, energiforbrug og udformning, skriver Ritzau.

Det nye byggeri vil i byggeperioden kaste omkring 300 mand af sig, og det vil løbe op i omegnen af seks milliarder kroner.
Når det er i fuld drift skal det køre udelukkende på vedvarende energi.

Borgmester er en glad mand

Ved et pressemøde først på dagen mandag sagde Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andersen (V), ifølge JydskeVestkysten blandt andet, at han var en glad mand:

– “Det er en meget, meget stor dag for Aabenraa Kommune. Det er starten på et nyt ben på erhvervsområdet, som vi ikke tidligere har beskæftiget os med”, sagde borgmesteren.

Han kunne samtidig oplyse, at Apple stikker spaden i jorden i fjerde kvartal i år. Første etape skal stå klar i andet kvartal af 2019.

I en kommentar til Ritzau siger nordisk chef for Apple, Erik Stannow:

– “Vi er glade for at kunne udvide vores datacenter-drift i Danmark og samtidig investere i nye kilder til grøn energi. Det planlagte center i Aabenraa vil, som alle vores datacentre, køre på ren energi fra første dag takket være nye energiprojekter, som vi skaber”.

De danske datacentre skal drive tjenesterne iTunes Store, App Store, iMessage, Kort og Siri for virksomhedens europæiske brugere.

Mere til historien

Der vil ligesom byggeriet ved Viborg ikke være behov for ekstra generatorer i datacentret i Aabenraa. Byggeriet kommer nemlig til at ligge ved højspændingsstationen i Kassø. Der er således stor garanti for strømforsyningssikkerhed. Og netop forsyningssikkerheden er en af hovedårsagerne til, at Apple vælger at placere to datacentre i Danmark.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram