Deler du dit streaming-login? Bare rolig, ingen kommer efter dig

0

Del du bare dit login til Netflix og HBO med vennerne. Tjenesterne og advokaterne kommer ikke efter dig, siger ekspert.

Streaming-tjenester (Foto: ADMC)
Streaming-tjenesterne kommer ikke efter dig, hvis du deler dit login (Foto: ADMC)

– “De kommer ikke til at gå efter kunderne. Det kan de godt, men det vil de ikke”. Det siger Claus Bülow Christensen til Søndagsavisen.

Claus Bülow Christensen er digital analytiker for Zibra Digital Media Group. Dem der ikke kommer efter kunderne er streamingtjenester som HBO og Netflix.

Udtalelsen falder i forbindelse med den stigende debat om det moralske i, at dele logins til streamingtjenester. I Danmark er det ikke ulovligt i den forstand, men det er et brud på de regler, som du har accepteret ved oprettelsen af et abonnement hos en udbyder.

Test af streaming-tjenester: Her får du mest for pengene

Ifølge en rundspørge analysevirksomheden YouGov har foretaget for Søndagsavisen, deler næsten hver tredje dansker (31 procent) deres login til en streamingtjeneste.

– “Det er jo en stille og rolig måde at spare lidt penge på. De fleste tænker ikke på overlagt snyd, når de gør det her”, siger Claus Bülow Christensen til avisen.

Han fortæller, at det er en udfordring streamingtjenesterne tager alvorligt, fordi det i bund og grund koster dem penge. Derfor bruger blandt andre Netflix kræfter på at forhindre deling af login.

Sidste år fastslog en amerikansk domstol at login-deling er ulovligt, men Claus Bülow Christensen ser ikke, at det vil ske i Danmark. Han mener, at der på disse breddegrader i stedet vil komme bedre tekniske løsninger, som vil gøre det mere besværligt at dele login.

Desuden har to af streamingsmarkedets helt store spillere, HBO og Netflix, tidligere meldt ud, at de tager abonnenternes login-deling roligt.

Teleselskaberne vil ikke længere udlevere adresserne på filmpiraterne

Mere til historien

Netflix’ topchef, Reed Hasting, sagde ifølge Techcrunch ved årsskiftet, at han anså login-deling som “en positiv ting”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer