Teleselskaber vil stoppe udlevering af adresser i jagten på filmpirater

Filmbranchens advokater skal ikke længere forvente, at deres trusselbreve mod formodede filmpirater, fører til udlevering af kundedata hos Telenor og Telia.

Filmrulle

Teleselskaberne Telenor og Telia vil ikke længere ukritisk udlevere adresseinformationer om formodede filmpirater (Foto: Gerd Altmann)

Over en længere periode har advokatfirmaerne OPUS og Njord bombarderet danskerne med trusselsbreve, hvor det påstås, at modtageren af brevet har hentet film ulovligt via deres netforbindelse.

Årsagen til, at advokatfirmaerne på vegne af filmbranchen har kunne sende brevene ud er, at teleselskaberne har udleveret titusindvis af navne og adresser på kunderne til advokatfirmaerne

I 2015 fik alene Telenor 6.187 anmodninger. Året efter var tallet steget til 21.163, skriver Business.dk. Men nu skal denne praksis høre op.

Den norske højesteret besluttede den 26. april 2017, at Telenor ikke længere skal servicere filmdistributøren Scanbox Entertainment med kundeoplysninger. Retten argumenterer, at ophavsretsbruddet ikke er alvorligt nok til, at Telenor behøver at identificere kunderne.

I Danmark har Telenor to gange gjort indsigelser mod udlevering af oplysninger, men Telenor fik ikke medhold.

Juridisk direktør i Telenor, Mette Eistrøm Krüger, siger til Business.dk, at Telenor anser det som et problem, når en domstol ikke skelner mellem borgernes retssikkerhed og kommercielle interesser hos advokatfirmaerne.

Også Telia vil nu kræve mere af domstolene inden der næste gang udleveres kundedata.

På websiten antipiratgruppen.dk beskrives nøje hvordan man skal forholde sig, når et trusselbrev lander i postkassen, samt hvilke rettigheder man har.

Politiet lukker Popcorn Time pirater i Danmark
Politiet: Popcorn Time breve er ægte

Mere til historien

Teleindustrien, branchens organisation, bakker op om teleselskabernes beslutning. Direktør Jakob Willer kalder fremgangsmåden fra advokatfirmaerne for ”mafialignende”.

Sportfan? Du kommer til at betale

Fra den kommende sportssæson er det nye tider på streamingtjenesterne. Regningen ender hos dig som sportsfan.

(mere…)
Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

(mere…)
Danskernes streaming når nye højder

TV 2 Play og DRTV driver udviklingen i danskernes streaming-lyst med blandt andet sport og dækning af tronskifte.

(mere…)
Fandt logins på Google – nu er han dømt

En mand fra Odense fandt brugernavne og kodeord til streamingtjenester via simpel søgning på Google.

(mere…)
Disney vil også stoppe konto-deling

Disney+ er klar til at følge i Netflix’ fodspor i kampen mod konto-deling.

(mere…)
HBO Max bliver til Max i Danmark – hvad med rabatten?

Max er en streamingtjeneste med indhold fra både HBO Max og Discovery+. I maj er den klar i Danmark. Følger rabatten fra HBO Max med?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram