Teleselskaber vil stoppe udlevering af adresser i jagten på filmpirater

Filmbranchens advokater skal ikke længere forvente, at deres trusselbreve mod formodede filmpirater, fører til udlevering af kundedata hos Telenor og Telia.

Filmrulle

Teleselskaberne Telenor og Telia vil ikke længere ukritisk udlevere adresseinformationer om formodede filmpirater (Foto: Gerd Altmann)

Over en længere periode har advokatfirmaerne OPUS og Njord bombarderet danskerne med trusselsbreve, hvor det påstås, at modtageren af brevet har hentet film ulovligt via deres netforbindelse.

Årsagen til, at advokatfirmaerne på vegne af filmbranchen har kunne sende brevene ud er, at teleselskaberne har udleveret titusindvis af navne og adresser på kunderne til advokatfirmaerne

I 2015 fik alene Telenor 6.187 anmodninger. Året efter var tallet steget til 21.163, skriver Business.dk. Men nu skal denne praksis høre op.

Den norske højesteret besluttede den 26. april 2017, at Telenor ikke længere skal servicere filmdistributøren Scanbox Entertainment med kundeoplysninger. Retten argumenterer, at ophavsretsbruddet ikke er alvorligt nok til, at Telenor behøver at identificere kunderne.

I Danmark har Telenor to gange gjort indsigelser mod udlevering af oplysninger, men Telenor fik ikke medhold.

Juridisk direktør i Telenor, Mette Eistrøm Krüger, siger til Business.dk, at Telenor anser det som et problem, når en domstol ikke skelner mellem borgernes retssikkerhed og kommercielle interesser hos advokatfirmaerne.

Også Telia vil nu kræve mere af domstolene inden der næste gang udleveres kundedata.

På websiten antipiratgruppen.dk beskrives nøje hvordan man skal forholde sig, når et trusselbrev lander i postkassen, samt hvilke rettigheder man har.

- Politiet lukker Popcorn Time pirater i Danmark
- Politiet: Popcorn Time breve er ægte

Mere til historien

Teleindustrien, branchens organisation, bakker op om teleselskabernes beslutning. Direktør Jakob Willer kalder fremgangsmåden fra advokatfirmaerne for ”mafialignende”.

Netflix klar med 40 nye spil i 2023

Netflix har oplyst, at de vil tilføje 40 nye spil på deres spilplatform i år. 16 spil er i produktion ”in-house”.

(mere…)
Telmore indfører større ”valgfrihed”

Valgfrihed… lyder det fra Telmore, men er det reelt det?

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Netflix lader dig tilpasse underteksterne

KORT NYT: I dag kan du ændre underteksterne på web-versionen af Netflix, men ikke direkte på TV’et. Den funktion er klar nu.

(mere…)
Spotify-appen får en stor overhaling

Spotify har startet udrulningen med en række nyheder til den populære musik-app.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram