Teleselskaber vil stoppe udlevering af adresser i jagten på filmpirater

2

Filmbranchens advokater skal ikke længere forvente, at deres trusselbreve mod formodede filmpirater, fører til udlevering af kundedata hos Telenor og Telia.

Filmrulle
Teleselskaberne Telenor og Telia vil ikke længere ukritisk udlevere adresseinformationer om formodede filmpirater (Foto: Gerd Altmann)

Over en længere periode har advokatfirmaerne OPUS og Njord bombarderet danskerne med trusselsbreve, hvor det påstås, at modtageren af brevet har hentet film ulovligt via deres netforbindelse.

Årsagen til, at advokatfirmaerne på vegne af filmbranchen har kunne sende brevene ud er, at teleselskaberne har udleveret titusindvis af navne og adresser på kunderne til advokatfirmaerne

I 2015 fik alene Telenor 6.187 anmodninger. Året efter var tallet steget til 21.163, skriver Business.dk. Men nu skal denne praksis høre op.

Den norske højesteret besluttede den 26. april 2017, at Telenor ikke længere skal servicere filmdistributøren Scanbox Entertainment med kundeoplysninger. Retten argumenterer, at ophavsretsbruddet ikke er alvorligt nok til, at Telenor behøver at identificere kunderne.

I Danmark har Telenor to gange gjort indsigelser mod udlevering af oplysninger, men Telenor fik ikke medhold.

Juridisk direktør i Telenor, Mette Eistrøm Krüger, siger til Business.dk, at Telenor anser det som et problem, når en domstol ikke skelner mellem borgernes retssikkerhed og kommercielle interesser hos advokatfirmaerne.

Også Telia vil nu kræve mere af domstolene inden der næste gang udleveres kundedata.

På websiten antipiratgruppen.dk beskrives nøje hvordan man skal forholde sig, når et trusselbrev lander i postkassen, samt hvilke rettigheder man har.

Politiet lukker Popcorn Time pirater i Danmark
Politiet: Popcorn Time breve er ægte

Mere til historien

Teleindustrien, branchens organisation, bakker op om teleselskabernes beslutning. Direktør Jakob Willer kalder fremgangsmåden fra advokatfirmaerne for ”mafialignende”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer