Test af streaming: Flest serier for pengene

0

OVERBLIK: Hvilken streamingtjeneste har flest serier, hvem har de bedste og hvor mange originale serier får du? Få her det store streaming-overblik.

streaming-infografik-2017
Streamingtjenesterne Netflix, HBO Nordic og Viaplay i overblik (Grafik: Cuponation)

Netflix streamingtjenesten med det største antal serier for pengene, men HBO Nordic vinder på kvaliteten af indholdet. Det er konklusionen i en omfattende undersøgelse, som Cuponation har foretaget.

Der er 589 serier på Netflix, og med en pris på ned til 79 kroner om måneden giver det 13 øre per tilgængelig serie. Til sammenligning har HBO Nordic 175 serier, hvilket med et abonnement på 89 kroner om måneden giver 51 øre per serie.

GUIDE: Netflix på YouSee-boks – sådan gør du

Viaplay tilbyder 316 serier og rammer 28 øre per serie – beregnet ud fra et abonnement til 89 kroner om måneden.

Bedre kvalitet på HBO

Kigger man på bedømmelserne af serierne hos film- og serieportalen IMDB klarer HBO Nordic sig bedre end Netflix. HBO Nordic får en gennemsnit på 7,8 ud af 10. Netflix ligger på 7,4, mens Viaplay har 7,3.

Ser man i stedet på de 250 bedst vurderede serier på IMDB har Netflix 50 repræsenteret, HBO Nordic 40, mens Viaplay kun har 14 serier på top 250-listen.

Alle tre tjenester har et antal af serier, der betegnes som ”originalt indhold”. Altså serier der er specielt tilgængeligt på den enkelte tjeneste. Netflix fører her og har 157 originale serietitler. HBO Nordic har 63 mens Viaplay kun har 4.

PODCAST: Tips til bedre lyd fra musiktjenesterne

Hver uge har 32 procent af danskerne åbnet for Netflix-tjenesten, mens HBO Nordic kun benyttes af 8 procent hver uge. Viaplay ligger på 7 procent. Danskernes foretrukne streamingtjeneste er YouTube, som 48 procent af danskerne har åben hver uge, viser tal fra DR Medieforskning.

TEST: Chromecast Ultra – alle pengene værd når du skal streame

Mere til historien

Tilbage i 2015 opgjorde Kulturministeriet at 49 procent af danskerne havde et abonnement på mindst én streamingtjeneste. En undersøgelse fra foråret 2017, foretaget af Greens viste, at 74 procent af de danske husstande havde abonnement på en streamingtjeneste.

Link: Data fra CopoNations undersøgelse

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer