Robotplæneklipper – den store trampolinudfordring

BLOG DEL 3: Trampolinen er robottens værste fjende, men også mus og pindsvin skal passe på. Mød også fremtidens forbruger.

Velkommen til den tredje del af min blog om den app-styrede robotplæneklipper fra Gardena. Hvis du lige er dumpet ind på dette indlæg så vil jeg anbefale, at du først læser DEL 1 og DEL 2.

Mus og pindsvin skal holde sig væk

Gardena

Gardenas robotplæneklipper har lagt en mus ned (Foto: MereMobil.dk)

Kort efter jeg begyndte min blogserie om robotplæneklipperen er jeg adskillige gange blevet opfordret til, at ændre tidsplanen så robotten ikke kører i nattetimerne. Mange pindsvin bliver nemlig lemlæstede af nattens robotter.

En aften var jeg tæt på at køre et pindsvin ned i vores vænge, da jeg kom kørende i vores bil. Jeg ændrede straks køreplanen for robotplæneklipperen, via app’en, så der nu ikke klippes længere end til klokken 21 om aftenen, og ikke før klokken 7 om morgenen.

Senere skulle det vise sig, at en lille mus kom i infight med maskinen, og måtte lade livet i en klemme-ulykke. Musen døde ikke forgæves. Det har givet en del at tale med min datter på to et halv årt om. Se med i blogvideoen.

Ekstra styresnor

Hele haven er hegnet ind i styretråd, og det er mig derfor en gåde, hvorfor en særlig guidewire er en nødvendighed. Uden en guidewire fra ladestationen og til den modsatte ende af haven, kan robotplæneklipperen ikke finde ud til en fjerneste ende.

Hvorfor kan maskinen ikke bare søge rundt langs styretråden, og finde ud af hvor den er og ikke har klippet? Her virker teknologien i sådanne maskiner temmelig gammeldags.

Indtil nu har jeg slået 400 plastikpløkker i og trukket 200 meter kabel. Phy!

FAKTA: Gardena Sileno R100Li klipper græsset i bitte små stykker, der falder ned i plænen. Du skal ikke rive græs sammen bagefter, og det sætter sig ikke på fødderne eller i tøjet.

Trampoliner er en udfordring

Gardena

Robotplæneklipperne hænger fast (Foto: MereMobil.dk)

Benene på havetrampolinen er for lave. Robotten støder på dem, forsøger at køre op over, men giver oftest op, fordi den hænger fast.

Jeg har ikke fundet en genial løsning på problemet. Jeg troede en bedafgrænsning i plast, til at slå ned i græsset var løsningen, men modellen jeg fandt i Silvan fungerer ikke. Den er ikke høj nok, og maskinen hænger stadig fast.

Nu kunne jeg naturligvis trække en styretråd rundt om trampolinen, og slå græs manuelt nedenunder med den gamle maskine, men det vil jeg ikke. Når jeg har enrobotplæneklipper til over 10.000 kroner skal jeg ikke også lave noget manuelt med en gammel maskine. Der må kunne findes en løsning.

Den lavpraktiske løsning er lige nu, at jeg har placeret fire havestole over benene, hvilket absolut ikke er optimalt. Forslag modtages gerne.

FAKTA: Græs gror ved syv grader. Normalt græsklipning kræver du er over plænen cirka én gang om ugen. En robotplæneklipper kører meget mere, og sikrer plænen hele tiden er pæn

Mød fremtidens forbruger og musen

App-styring med få muligheder

Gardena

Gardena robotplæneklipper og ‘fremtidens forbruger’ (Foto: MereMobil.dk)

Gardena Sileno R100Li, modellen jeg tester, har både en særlig ”haverouter” og egen app til Android og iOS.

Mine forventninger til app-styringen var større end systemet kunne indfri. Faktisk er mulighederne forholdsvist begrænsede.

Du kan justere tidsplanen for kørslen, let og enkelt, samt få informationer om batteriniveau, om maskinen aktuelt klipper græs samt hvornår opladningen er afsluttet, og robotten kører igen.

En gadgetnørd som mig synes naturligvis app-styringen er mega-cool, men det er ikke en funktion jeg er parat til at betale ekstra for.

Jeg havde nok forventet en masse megacool statistik om græsplænen; hvor langt har den kørt, hvor er der klippet / ikke klippet, behov for gødning, vand osv. Jeg er ikke havemand, men nørd-statistik kunne måske skærpe min interesse.

Der er undervejs i testperioden kommet en opdatering til applikationen, men ikke noget der for alvor har flyttet noget. Jeg tænker vi skal et par generationer frem inden app-delen for alvor bliver smart i denne slags maskiner.

Følg med: Del 4 af robotten i haven

I det fjerde blogindlæg om robotplæneklipperen fra Gardena sætter jeg fokus på hvordan klippe-kvaliteten er, og kommer med nogle af de tanker jeg har gjort mig, i forhold til teknologien i robotplæneklippere.

Det er også i næste blogindlæg, at du får den endelige konklusion.

Mere til historien

Græssæsonen varer fra midten af marts og hen i oktober. Alt efter vejret. Græs der er kortere end omkring fire centimeter bliver udfordret af ukrudt og mos. Så klip ikke plænen for kort.

Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Robotplæneklipper? Her er de ting sælgeren IKKE fortæller dig

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Husqvarna Automower danser måldans

EM-feberen raser i Europa og nu også i haven, hvis du har en Husqvarna Automower robotplæneklipper. Den jubler ved mål.

(mere…)
Husqvarna 410XE NERA test | trådfri robotplæneklipper med kantklipning

TEST: Dobbelte knivsæt og ingen kantråd. Men fungerer kantklipningen og hvordan er satellit- og appstyringen på Husqvarna 410XE Nera.

(mere…)
Tænk dig om når du oplader – robotplæneklipper antændte hus

Man skal tænke sig om, når man oplader et lithiumionbatteri, lyder rådene fra ekspert.

(mere…)
Forårsklargøring af haven: Særligt én type hitter hos danskerne

Interessen for plæneklippere er stor hos danskere dette forår. Særligt én type er ekstra populær.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram