Robotplæneklipper – virker den dagslange installation?

BLOG DEL 2: Tag med på robotplæneklipperens jomfrurejse i min have, hvor jagten på knivene til maskinen også blev sat ind.

Hvor er knivene?

Hvis du lige er dumpet ind her så stop op nu! Dette er del 2 af bloggen om mit roboteventyr. Læs BLOG DEL 1: GRÆSKLIPNING PÅ AUTOPILOT.

Når der skal trækkes 200 meter styrekabel rundt langs plænen, og plastikpløkker skal bankes i med 50-70 centimeters mellemrum, så tager det virkelig lang tid. Du skal nok regne med en god lørdag til projektet. Og har du en hel weekend fri er det endnu bedre.

Hurtigt konstaterede jeg, at kablet hele vejen rundt fungerede perfekt, og nu skulle maskinen ud på jomfrurejsen. Men hvor er knivene? Jeg havde ærligt forventet en kæmpekniv som på en traditionel benzinplæneklipper. Kassen blev efterset, og en plastikæske med noget der ligner barberblade tittede frem. Det er altså disse små skarpe genstande, der skal klippe mit græs, vildt!

FAKTA: Nye knivblade skal monteres sammen med nye skruer, da skruerne bliver slidt. Hvis ikke de skiftes samtidigt med knivene risikerer de at knække.

Uden om havebordet

Inden maskinen kører ud på sin første tur skal man igennem en kort opsætningsguide, der i øvrigt, som alt det andet, er ret fint beskrevet i manualen. Det kan simpelthen ikke gå galt. Jeg minder lige igen om, at jeg på dette punkt ikke har nogen erfaring.

Jomfruturen gik okay. Altså lige ud over den var ved at torpedere mit "arbejdsbord", der stod på den forkerte side af styrekablet. Desuden styrede robotten direkte ind under have-trampolinen, hvor græsset stadig var meterhøjt. Heldigvis slap jeg for bekymringer, da den bare kørte lige igennem.

Lige præcis trampolinen har vist sig at være en udfordring for maskinen, men det kommer jeg tilbage til i næste blogindlæg.

Følg med: Del 3 af robotten i haven

Nu hvor robotplæneklipperen er kommet i drift skal det handle om den app, der kan bruges sammen med. Derudover har jeg også oplevet en række udfordringer, som du vil kunne høre om i mit tredje blogindlæg fra haven.

Mere til historien

Gardena Sileno R100 Li, som jeg har valgt til projektet, er i øvrigt utrolig lydsvag. Den siger stort set intet. Det er vel nok det tætteste vi kommer på lydløs plæneklipning. Så ingen brok over dette fra naboerne.

Ny GPS-styret robotplæneklipper fra Husqvarna

Husqvarna og Gardena-robotplæneklippere kan nu finde rundt i haven via GPS-teknologi. Der er blot lige et ”men”…

(mere…)
Den bedste robotstøvsuger er Roomba J7+

TEST: Roomba J7+ fra iRobot er den hidtil bedste robotstøvsuger, at jeg har testet. Rengøringen er fin og så ER den smart.

(mere…)
Ny Segway robotplæneklipper kræver ingen kanttråd

De nye Segway Navimov robotplæneklippere finder rundt i haven uden en kanttråd.

(mere…)
Robotstøvsuger: Tænk over dette før du køber

GUIDE: Det er nok de færreste, som elsker at støvsuge. Derfor er robotstøvsugeren oplagt, men vi har stadig tilgode at prøve en som 'virkelig' spiller.

(mere…)
Robotstøvsugeren rydder vejen for det intelligente hjem

Ifølge Nybolig er danskernes lyst til at bo i intelligente hjem stigende.

(mere…)
EP #88: Denne robot gør dit arbejde sjovere

PODCAST: En robot der løser det kedelige kontorarbejde på rekordtid, er en kær kollega. Kom tæt på en teknologi, som inden for få år bliver hverdag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram