Robotplæneklipper – virker den dagslange installation?

BLOG DEL 2: Tag med på robotplæneklipperens jomfrurejse i min have, hvor jagten på knivene til maskinen også blev sat ind.

Hvor er knivene?

Hvis du lige er dumpet ind her så stop op nu! Dette er del 2 af bloggen om mit roboteventyr. Læs BLOG DEL 1: GRÆSKLIPNING PÅ AUTOPILOT.

Når der skal trækkes 200 meter styrekabel rundt langs plænen, og plastikpløkker skal bankes i med 50-70 centimeters mellemrum, så tager det virkelig lang tid. Du skal nok regne med en god lørdag til projektet. Og har du en hel weekend fri er det endnu bedre.

Hurtigt konstaterede jeg, at kablet hele vejen rundt fungerede perfekt, og nu skulle maskinen ud på jomfrurejsen. Men hvor er knivene? Jeg havde ærligt forventet en kæmpekniv som på en traditionel benzinplæneklipper. Kassen blev efterset, og en plastikæske med noget der ligner barberblade tittede frem. Det er altså disse små skarpe genstande, der skal klippe mit græs, vildt!

FAKTA: Nye knivblade skal monteres sammen med nye skruer, da skruerne bliver slidt. Hvis ikke de skiftes samtidigt med knivene risikerer de at knække.

Uden om havebordet

Inden maskinen kører ud på sin første tur skal man igennem en kort opsætningsguide, der i øvrigt, som alt det andet, er ret fint beskrevet i manualen. Det kan simpelthen ikke gå galt. Jeg minder lige igen om, at jeg på dette punkt ikke har nogen erfaring.

Jomfruturen gik okay. Altså lige ud over den var ved at torpedere mit “arbejdsbord”, der stod på den forkerte side af styrekablet. Desuden styrede robotten direkte ind under have-trampolinen, hvor græsset stadig var meterhøjt. Heldigvis slap jeg for bekymringer, da den bare kørte lige igennem.

Lige præcis trampolinen har vist sig at være en udfordring for maskinen, men det kommer jeg tilbage til i næste blogindlæg.

Følg med: Del 3 af robotten i haven

Nu hvor robotplæneklipperen er kommet i drift skal det handle om den app, der kan bruges sammen med. Derudover har jeg også oplevet en række udfordringer, som du vil kunne høre om i mit tredje blogindlæg fra haven.

Mere til historien

Gardena Sileno R100 Li, som jeg har valgt til projektet, er i øvrigt utrolig lydsvag. Den siger stort set intet. Det er vel nok det tætteste vi kommer på lydløs plæneklipning. Så ingen brok over dette fra naboerne.

Tænk dig om når du oplader – robotplæneklipper antændte hus

Man skal tænke sig om, når man oplader et lithiumionbatteri, lyder rådene fra ekspert.

(mere…)
Forårsklargøring af haven: Særligt én type hitter hos danskerne

Interessen for plæneklippere er stor hos danskere dette forår. Særligt én type er ekstra populær.

(mere…)
Ny robotplæneklipper trimmer græsset uden kabler og GPS

Roboticmover A1 anvender sensorteknologi fremfor satellitter og kabler, men virker det?

(mere…)
Kabelfri robotplæneklipper har fået en prisvenlig lillebror

Segway udvider sortimentet af kabelfrie robotplæneklippere med en prisvenlig model.

(mere…)
Robotplæneklipper går nu helt til kanten uden kabler

Husqvarna har sluppet to kabelfrie robotplæneklippere løs. De kan begge spare dig for endnu mere havearbejde.

(mere…)
Amazons køb af iRobot blokeres måske af Margrethe Vestager

Det ser sort ud for Amazons opkøb af iRobot, som ventes blokeret af EU-Kommissionen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram