Galaxy S8 og Galaxy S8+ klarer sig historisk dårligt i droptest

Går du efter en holdbar telefon, så skal du gå langt udenom Galaxy S8’ere fra Samsung. Galaxy S8 og S8+ klarer sig historisk dårligst i en stor droptest.

S8 droptest

Galaxy S8 / S8+ droptest (Foto: Squaretrade)

Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ har haft salgsstart på de første markeder, mens vi endnu venter på den officielle salgsstart herhjemme.

Kort efter telefonen landede på det amerikanske marked måtte Samsung se i øjnene, at de nye enheder klarer sig rigtigt dårligt i forsikringsselskabet SquareTrades test. Det er mest af alt en ”torturtest”, hvor produkterne udsættes for lidt af hvert.

SquareTrade afprøver produkterne i otte forskellige tests, hvor de giver en pointscore på mellem 0 til 100. Jo højere en score, desto større chance er der for, at telefonerne går i stykker.

 – TEST: Samsung Galaxy S8+ – mega flot og kompakt

Det samlede resultat blev, at Galaxy S8 endte på 76 ud af 100 point, mens Galaxy S8+ klarede sig lidt dårligere og endte på 77 point. Begge telefoner har derfor fået et resultat i området ”medium-høj risiko”. Kort sagt betyder det, at der ikke skal meget til før du risikerer at ende med en flækket skærm eller bagside.

Galaxy S8’erne er endt med et historisk dårligt resultat. Ingen telefon har nogensinde klaret sig så dårligt i SquareTrades droptest.

Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ udsættes for SquareTrades droptests. Resultatet er historisk dårligt (Kilde: SquareTrade)

Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ udsættes for SquareTrades droptests. Resultatet er historisk dårligt (Kilde: SquareTrade)

Sådan tester SquareTrade

SquareTrade lader telefonerne falde ned på fliser fra 183 centimeters højde, og her ender begge Galaxy S8’erne altså med flækket glas langs alle fire sider. Det er de første telefoner, som SquareTrade har testet, der har gjort det. Galaxy S8 får 70 point, mens Galaxy S8+ får 80 point.

Også ved et fald hvor de lander på bagsiden er resultatet det samme. Flækket glas. Resultatet er 70 point til begge modeller.

I det tredje fald, hvor telefonerne lander på siden, klarer Galaxy S8 sig dårligere end Galaxy S8+. De scorer derfor henholdsvis 75 point og 60 point.

Telefonerne udsættes også for ét minut i en ”torturkasse”, hvor de ”kastes” rundt. Her ryger glasset af begge telefoner og bagsiden flækkes og minder om et spindelvæv. Galaxy S8 får 90 point i denne test, mens Galaxy S8+ klarer sig bedre og får 60 point.

 – Samsung Galaxy S8 – det koster den at fremstille

Det går bedre når det kommer til IP68-certificeringen. 30 minutters ophold i vand giver ingen synlige skader på telefonerne. Der er kun dæmpet og forvrænget lyd fra højttaleren. Derfor scorer begge Galaxy S8’erne her 30 point.

Reparationen af Galaxy S8’erne er heller ikke helt let og ligetil. SquareTrade bemærker blandt andet, at batteriet er svært at udskifte og fjerne. De to lag glas gør det heller ikke nemt at komme ind til det. Og den forsegling, som gør telefonerne vandbestandige, ødelægges af en reparation. Derfor får Galaxy S8 60 point i denne, mens Galaxy S8+ får 65 point.

Samsung Galaxy S8 og S8+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S8 og S8+ (Foto: MereMobil.dk)

Foruden de mange droptests så har SquareTrade også udført en bøjetest. Her klarer Galaxy S8 sig bedst med 60 point, mens Galaxy S8+ får 70 point.

På materialerne får de to telefoner også markant forskellige karakterer. Galaxy S8 får 55 point, mens Galaxy S8+ får hele 85 point.

 – WEB-TV: Se dette inden du køber Samsung Galaxy S8+

Endelig konklusion: Dårligst i historien

Konklusionen er, at Galaxy S8’erne er de telefoner, som har klaret SquareTrades tests dårligst nogensinde.

Galaxy S8 og Galaxy S8+ ender på henholdsvis 76 point og 77 point. Til sammenligning scorede Samsung Galaxy S7 sidste år 50 point og Galaxy S7 Edge 60 point, dette er præcis samme karakterer, som iPhone 7 og iPhone 7 Plus fik.

 – Forsikringsselskab: iPhone 7 kan tåle vand, men ikke stød

Det kunne dermed se ud til, at det ikke er dumt, at investere i et cover, hvis du erhverver dig en af de nye Galaxy S8’ere.

Samsung Galaxy S8’erne lander på hylderne i de danske telebutikker fredag den 28. april.

Se testen af Galaxy S8 fra Squaretrade

Mere til historien

De nye modeller klarede sig ellers fint i en bøjetest, som JerryRigEverything har lavet på YouTube. Denne bøjetest kan du se i videoen her.

Samsung Galaxy Z Fold6 er lækket totalt

Et stort læk afslører angiveligt alle specifikationerne på den kommende foldbare Samsung Galaxy Z Fold6. Se dem her.

(mere…)
Så er Galaxy Watch FE en realitet

Samsung har netop lanceret deres nyeste smartwatch, som lyder navnet Galaxy Watch FE. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Samsung sætter prisen op

Det lader til, at den næste Samsung-topmodel bliver endnu dyrere end forgængeren.

(mere…)
Kunderne vil have billigere wearables

Mens vi venter på avancerede sensorer i smartwatches vender kunderne ryggen til premium-modellerne.

(mere…)
Billeder af Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 lækket

De første officielle billeder af de kommende foldbare modeller fra Samsung er nu lækket.

(mere…)
Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram