Samsung Galaxy S8 – det koster den at fremstille

Den nye Galaxy S8-topmodel fra Samsung er dyrere end tidligere topmodeller – både for forbrugeren, men også at fremstille. Se hvad den koster at fremstille her.

Samsung Galaxy S8+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S8+ (Foto: MereMobil.dk)

Den vejledende udsalgspris på Galaxy S8 og Galaxy S8+ fra Samsung er dyrere end på tidligere topmodeller i S-serien. Og dette er der en grund til. Telefonen er nemlig dyrere i fremstillingsprocessen end tidligere modeller har været.

 – Samsung Galaxy S’erne – historien fra S til Galaxy S8

Det er blandt andet den nye skærm i 18,5:9 formatet, som koster mange penge.

Analytikerne fra IHS Markit har foretaget en udregning på den hardware, som er benyttet i de nye Samsung-telefoner. Og her viser det sig, at Galaxy S8 løber op i 307,50 amerikanske dollars alene i komponenter. I forhold til Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge er det en stigning på henholdsvis 36,29 og 43,34 amerikanske dollars.

Som nævnt herover er det særligt skærmen, som er skyld i denne prisstigning. Skærmpanelet er nemlig den dyreste komponent og står for 27,7 procent af regningen alene. Processoren og den interne hukommelse (64 GB) står for henholdsvis 14,6 procent og 13,5 procent af de samlede produktionsomkostninger.

 – TEST: Samsung Galaxy S8+ – mega flot og kompakt

De priser IHS Markit kommer med er udelukkende baseret på, hvad de enkelte komponenter koster og den basale produktionspris er. For at finde en markedspris til telefonen, så skal man også tilskrive forretningsomkostninger som markedsføring, research og udvikling. Derfor er priserne også markant lavere end det, som butiksprisen for telefonerne er.

 WEB-TV: Se dette inden du køber Samsung Galaxy S8+

Mere til historien

Det AKG-headset, som medfølger i salgsæsken til de nye Samsung-telefoner, vurderes at koste 15 dollars i produktionsomkostninger.

Læs også:
Stor opdatering til Galaxy S8 og Galaxy S8+

Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Samsung Unpacked dato måske afsløret

KORT NYT: Datoen for det næste store Samsung Unpacked er måske afsløret. Rygterne svirrer i hvert fald om en specifik dato i juli.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram