Samsung Galaxy S8 – det koster den at fremstille

2

Den nye Galaxy S8-topmodel fra Samsung er dyrere end tidligere topmodeller – både for forbrugeren, men også at fremstille. Se hvad den koster at fremstille her.

Samsung Galaxy S8+ (Foto: MereMobil.dk)
Samsung Galaxy S8+ (Foto: MereMobil.dk)

Den vejledende udsalgspris på Galaxy S8 og Galaxy S8+ fra Samsung er dyrere end på tidligere topmodeller i S-serien. Og dette er der en grund til. Telefonen er nemlig dyrere i fremstillingsprocessen end tidligere modeller har været.

 – Samsung Galaxy S’erne – historien fra S til Galaxy S8

Det er blandt andet den nye skærm i 18,5:9 formatet, som koster mange penge.

Analytikerne fra IHS Markit har foretaget en udregning på den hardware, som er benyttet i de nye Samsung-telefoner. Og her viser det sig, at Galaxy S8 løber op i 307,50 amerikanske dollars alene i komponenter. I forhold til Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge er det en stigning på henholdsvis 36,29 og 43,34 amerikanske dollars.

Som nævnt herover er det særligt skærmen, som er skyld i denne prisstigning. Skærmpanelet er nemlig den dyreste komponent og står for 27,7 procent af regningen alene. Processoren og den interne hukommelse (64 GB) står for henholdsvis 14,6 procent og 13,5 procent af de samlede produktionsomkostninger.

 – TEST: Samsung Galaxy S8+ – mega flot og kompakt

De priser IHS Markit kommer med er udelukkende baseret på, hvad de enkelte komponenter koster og den basale produktionspris er. For at finde en markedspris til telefonen, så skal man også tilskrive forretningsomkostninger som markedsføring, research og udvikling. Derfor er priserne også markant lavere end det, som butiksprisen for telefonerne er.

 WEB-TV: Se dette inden du køber Samsung Galaxy S8+

Mere til historien

Det AKG-headset, som medfølger i salgsæsken til de nye Samsung-telefoner, vurderes at koste 15 dollars i produktionsomkostninger.

Læs også:
Stor opdatering til Galaxy S8 og Galaxy S8+

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer