Forsikringsselskab: iPhone 7 kan tåle vand, men ikke stød

Forsikringsselskab har testet iPhone 7 og Samsung Note 7 holdbarhed under vand og ved tab på fortorv.

Sony Xperia i vand

Sony Xperia i vand, Januar 2014 (Foto: MereMobil.dk)

Et forsikringsselsskab, der sælger forsikringer af smartphones, har testet de to nye top smartphones fra Samsung og Apple. Samsung har i lidt tid kunne prale af vandafvisende smartphones, selvom det for alvor var Sony der startede ballet med deres Xperia serie for nogle år siden.

Siden har flere og flere taget den smart vandafvisende egenskab til sig og nu også Apple. Derfor har SquareTrade test iPhone 7 og Galaxy Note 7’s holdbarhed i 4 discipliner: Vandtæthed, Bøjelighed, “Tørretumbler” og faldtest.

Testresultaterne viste:

Forsikringsselskab tester iPhone 7 & 7 Plus og Samsung Galaxy Note 7 (Infografik: SquareTrade)

Forsikringsselskab tester iPhone 7 & 7 Plus og Samsung Galaxy Note 7 (Infografik: SquareTrade)

  1. Vandtætte telefoner er blevet ny industristandard: iPhone 7-generationens IP67-certificering betyder, at telefonen skal kunne holde til at være op til en meter under vand i 30 minutter. I SquareTrades test levede både iPhone 7 og 7 Plus op til dét krav, om end lyden midlertidigt blev dæmpet og forvrænget. Galaxy Note7 levede op til sin IP68-certificering (vandafvisende i op til halvanden meters dybde i 30 minutter), men havde lignende lydproblemer.
  2. iPhone er ikke blevet stærkere: I SquareTrades bøjelighedstest gav iPhone 7 efter ved et pres på 77 kilo, mens iPhone 7 Plus først bøjede ved et pres på næsten 82 kilo. Derved matchede begge telefoner deres forgænger, iPhone 6S. Samsungs Note7 var ikke kun bøjet, men også ubrugelig, efter et pres på 82 kilo.
  1. iPhone tumler sig til sejren: Efter 30 sekunder i SquareTrades tumlemaskine havde iPhone 7 ridser på kanterne og en revnet kameralinse – ligesom iPhone 6S. iPhone 7 Plus fik til gengæld kun en lille revne og klarede sig dermed væsentligt bedre end sin forgænger 6S Plus. Galaxy Note7 var testens store taber med revner på alle fire hjørner og henover dens glasbagside.
  2. Fortovet vinder altid: I SquareTrades faldtest blev både iPhone 7, 7 Plus og Galaxy Note7 knust allerede ved første fald på skærmen. Efter fald nummer to gik iPhone 7 helt i stykker og kunne ikke tændes igen. Det tredje fald gav iPhone 7 Plus en alvorlig skærmfejl og gjorde den ubrugelig. Alle tre telefoner klarede sig lidt bedre, når de faldt på hjørnet: Efter tre fald revnede skærmen på iPhone 7, mens 7 Plus og Note7 fik knust henholdsvis skærmen og bagsiden.

Du kan se en video fra testen her:

”iPhone 7 er den første generation af iPhones, der kan konkurrere med Samsungs smartphones, når vand skal holdes ude,” siger Steve Abernethy, bestyrelsesformand for SquareTrade.

”Vores tests viser, at iPhone 7 og 7 Plus bestemt ikke er bange for at tage en lille svømmetur.  Men vi så ikke nogen forbedringer, når det kommer til at overleve et fald på fortovet. Ødelagte skærme er stadig den hyppigste smartphoneskade, så på den front har både Apple og Samsung en del at arbejde med.”

Er vandtæthed det vigtigste, eller så du hellere, at de kunne tåle en tur i asfalten?

Mere til historien

Samsung og flere andre producenter laver specielle udgaver af deres smartphones hvor de kan tåle lidt mere hårdhændet behandling. For Apple fans er der vist ikke andet at gøre, end at pakke telefonen ind i et godt cover eller bumper.

Danskerne bytter gamle mobiler – se listen

Se hvilke 10 telefoner at danskerne oftest har indleveret via en byt-til-nyt-ordning.

(mere…)
Apple stopper salget af iPhone 7 og iPhone 8 i Tyskland

Apple stopper salget af iPhone 7 og iPhone 8 i Apple Store på det tyske marked.

Læs mere
Nu er de gamle iPhones kommet på tilbud

Se her hvor meget iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone 7 er faldet i pris efter de nye iPhones blev præsenteret. (mere…)

iOS-opdatering slukker mikrofonen på iPhone 7

Opdatering til iOS 11.3 kan gøre iPhone 7 og iPhone 7 Plus ubrugelige til telefonopkald. (mere…)

7 grunde til at iPhone 7 er et bedre køb end iPhone 8

iPhone 8 er rigtig fed, men det er iPhone 7 også. Læs her hvad du ikke går glip af ved at købe en iPhone 7, fremfor den helt nye 8’er.

(mere…)
iPhone 7 dominerede salget i 2017

iPhone 7 har i 2017 været et salgshit i Danmark, men den er også et hit på verdensplan. Det viser nye tal fra analysefirmaet IHS Markit.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram