Du får stadig en gammel iPhone ved reparation

4

Apple overholder stadig ikke købeloven. Trods en klar dom anvender Apple fortsat brugte dele ved reparation, og ombytter ikke til fabriksnye telefoner.

Apple iPhone kamera linse cover
Når en iPhone ombyttes skal det være til en fabriksny model, har retten slået fast. (Foto: Apple)

UPDATE: Denne artikel er fulgt op med historien “Apple: Vi overholder købeloven“.

Apple overtræder stadig købeloven i forbindelse med reparationer og servicesager, skriver Ekstra Bladet. En dom for tre måneder siden, hvor Apple blev dømt for grov overtrædelse af købeloven, slog ellers reglerne fast, men alligevel har budskabet fra det danske retssystem ikke bundfældet sig i USA.

Apple må ikke udlevere en iPhone, der indeholder renoverede dele, når en telefon bliver ombyttet i forbindelse med en servicesag. De må heller ikke indsætte brugte dele i din telefon, hvis reservedele bliver anvendt ved reparationen.

David vandt over mægtige Apple

Alligevel fortsætter den ulovlige praksis hos de største forhandlere og Apple selv. Det har fået Forbrugerrådet Tænk til at anmelde den amerikanske mobilgigant til Forbrugerombudsmanden.

I klagen til Forbrugerombudsmanden nævnes blandt andet Telenor og 3 som ikke overholder loven.

– ”Vi er nødt til at vente på, at Apple helt konkret beskriver, hvordan vi kan se på mobilen, at denne er en re-manufactured enhed,” fortæller 3’s pressechef Rikke Juul Hansen til Ekstra Bladet.

3 siger videre, at de er i ”tæt dialog med Apple om at sætte en proces op”.

Apple er tavse i sagen, men da sagen blev overgivet til Forbrugerombudsmanden kom der en mail til Forbrugerrådet Tænk. Apple skriver, at de snart vil ændre deres politik på området.

Top-producenter: Her får du altid en ny telefon

Mere til historien

Telefoner og computere med genbrugte eller renoverede dele er ikke ualmindeligt hos Apple. I deres webshop sælges en række af disse produkter, dog er det kun bosiddende i USA, der kan købe dem.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer