Du får stadig en gammel iPhone ved reparation

Apple overholder stadig ikke købeloven. Trods en klar dom anvender Apple fortsat brugte dele ved reparation, og ombytter ikke til fabriksnye telefoner.

Apple iPhone kamera linse cover

Når en iPhone ombyttes skal det være til en fabriksny model, har retten slået fast. (Foto: Apple)

UPDATE: Denne artikel er fulgt op med historien "Apple: Vi overholder købeloven".

Apple overtræder stadig købeloven i forbindelse med reparationer og servicesager, skriver Ekstra Bladet. En dom for tre måneder siden, hvor Apple blev dømt for grov overtrædelse af købeloven, slog ellers reglerne fast, men alligevel har budskabet fra det danske retssystem ikke bundfældet sig i USA.

Apple må ikke udlevere en iPhone, der indeholder renoverede dele, når en telefon bliver ombyttet i forbindelse med en servicesag. De må heller ikke indsætte brugte dele i din telefon, hvis reservedele bliver anvendt ved reparationen.

- David vandt over mægtige Apple

Alligevel fortsætter den ulovlige praksis hos de største forhandlere og Apple selv. Det har fået Forbrugerrådet Tænk til at anmelde den amerikanske mobilgigant til Forbrugerombudsmanden.

I klagen til Forbrugerombudsmanden nævnes blandt andet Telenor og 3 som ikke overholder loven.

- ”Vi er nødt til at vente på, at Apple helt konkret beskriver, hvordan vi kan se på mobilen, at denne er en re-manufactured enhed,” fortæller 3’s pressechef Rikke Juul Hansen til Ekstra Bladet.

3 siger videre, at de er i ”tæt dialog med Apple om at sætte en proces op”.

Apple er tavse i sagen, men da sagen blev overgivet til Forbrugerombudsmanden kom der en mail til Forbrugerrådet Tænk. Apple skriver, at de snart vil ændre deres politik på området.

- Top-producenter: Her får du altid en ny telefon

Mere til historien

Telefoner og computere med genbrugte eller renoverede dele er ikke ualmindeligt hos Apple. I deres webshop sælges en række af disse produkter, dog er det kun bosiddende i USA, der kan købe dem.

Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram