Du får stadig en gammel iPhone ved reparation

Apple overholder stadig ikke købeloven. Trods en klar dom anvender Apple fortsat brugte dele ved reparation, og ombytter ikke til fabriksnye telefoner.

Apple iPhone kamera linse cover

Når en iPhone ombyttes skal det være til en fabriksny model, har retten slået fast. (Foto: Apple)

UPDATE: Denne artikel er fulgt op med historien "Apple: Vi overholder købeloven".

Apple overtræder stadig købeloven i forbindelse med reparationer og servicesager, skriver Ekstra Bladet. En dom for tre måneder siden, hvor Apple blev dømt for grov overtrædelse af købeloven, slog ellers reglerne fast, men alligevel har budskabet fra det danske retssystem ikke bundfældet sig i USA.

Apple må ikke udlevere en iPhone, der indeholder renoverede dele, når en telefon bliver ombyttet i forbindelse med en servicesag. De må heller ikke indsætte brugte dele i din telefon, hvis reservedele bliver anvendt ved reparationen.

- David vandt over mægtige Apple

Alligevel fortsætter den ulovlige praksis hos de største forhandlere og Apple selv. Det har fået Forbrugerrådet Tænk til at anmelde den amerikanske mobilgigant til Forbrugerombudsmanden.

I klagen til Forbrugerombudsmanden nævnes blandt andet Telenor og 3 som ikke overholder loven.

- ”Vi er nødt til at vente på, at Apple helt konkret beskriver, hvordan vi kan se på mobilen, at denne er en re-manufactured enhed,” fortæller 3’s pressechef Rikke Juul Hansen til Ekstra Bladet.

3 siger videre, at de er i ”tæt dialog med Apple om at sætte en proces op”.

Apple er tavse i sagen, men da sagen blev overgivet til Forbrugerombudsmanden kom der en mail til Forbrugerrådet Tænk. Apple skriver, at de snart vil ændre deres politik på området.

- Top-producenter: Her får du altid en ny telefon

Mere til historien

Telefoner og computere med genbrugte eller renoverede dele er ikke ualmindeligt hos Apple. I deres webshop sælges en række af disse produkter, dog er det kun bosiddende i USA, der kan købe dem.

Se dette før du køber Apple Watch Ultra

VIDEO: Apple Watch Ultra er stort og holder strøm langt længere end andre Apple-ure. Se min test af Apple Watch Ultra her.

(mere…)
iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram