Du får stadig en gammel iPhone ved reparation

Apple overholder stadig ikke købeloven. Trods en klar dom anvender Apple fortsat brugte dele ved reparation, og ombytter ikke til fabriksnye telefoner.

Apple iPhone kamera linse cover

Når en iPhone ombyttes skal det være til en fabriksny model, har retten slået fast. (Foto: Apple)

UPDATE: Denne artikel er fulgt op med historien "Apple: Vi overholder købeloven".

Apple overtræder stadig købeloven i forbindelse med reparationer og servicesager, skriver Ekstra Bladet. En dom for tre måneder siden, hvor Apple blev dømt for grov overtrædelse af købeloven, slog ellers reglerne fast, men alligevel har budskabet fra det danske retssystem ikke bundfældet sig i USA.

Apple må ikke udlevere en iPhone, der indeholder renoverede dele, når en telefon bliver ombyttet i forbindelse med en servicesag. De må heller ikke indsætte brugte dele i din telefon, hvis reservedele bliver anvendt ved reparationen.

- David vandt over mægtige Apple

Alligevel fortsætter den ulovlige praksis hos de største forhandlere og Apple selv. Det har fået Forbrugerrådet Tænk til at anmelde den amerikanske mobilgigant til Forbrugerombudsmanden.

I klagen til Forbrugerombudsmanden nævnes blandt andet Telenor og 3 som ikke overholder loven.

- ”Vi er nødt til at vente på, at Apple helt konkret beskriver, hvordan vi kan se på mobilen, at denne er en re-manufactured enhed,” fortæller 3’s pressechef Rikke Juul Hansen til Ekstra Bladet.

3 siger videre, at de er i ”tæt dialog med Apple om at sætte en proces op”.

Apple er tavse i sagen, men da sagen blev overgivet til Forbrugerombudsmanden kom der en mail til Forbrugerrådet Tænk. Apple skriver, at de snart vil ændre deres politik på området.

- Top-producenter: Her får du altid en ny telefon

Mere til historien

Telefoner og computere med genbrugte eller renoverede dele er ikke ualmindeligt hos Apple. I deres webshop sælges en række af disse produkter, dog er det kun bosiddende i USA, der kan købe dem.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram