Top-producenter: Her får du altid en ny telefon

Kan din smartphone ikke laves, får du altid en ny, lyder det fra Samsung, Huawei, LG og Sony, som udløber af Apples retssag mod en dansk forbruger.

Hvis du sender en iPhone, iPad eller Mac-computer ind til service hos Apple, og der foretages en ombytning, er det ikke din egen telefon der kommer retur. I stedet lander en ombytningsmodel, kendt som ”sammensat”, ”refurbished” eller ”pre-owned”.

I korte træk dækker det over et produkt, der er samlet af forskellige dele fra gamle telefoner, men hvor produktet fremstår som nyt. Sender du en skramlet og ridset telefon ind kommer der en flot poleret udgave retur.

Det betyder ‘pre-owned’ iPhone

Nogle kunder vil nok føle sig tilfredse med, at alle ridserne er forsvundet. Problemet for Apple er, at det er i strid med købeloven.

Lige nu kører Apple en retssag mod David Lysgaard, fordi han insisterede på, at få en ny iPhone fremfor en model med genbrugskomponenter. Se indslaget længere nede i denne artikel.

iPod har rundet 15 år – vi ser tilbage

Nye telefoner hos Huawei og Sony

Huawei P9 i blå (Foto: MereMobil.dk)

Huawei P9 har i Danmark 3 års garanti fra producenten (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du sender en telefon til reparation hos en af konkurrenterne, Huawei eller Sony, kommer der ikke en ”sammensat” telefon retur, hvis ikke telefonen der blev sendt ind, ikke kan repareres. Det viser en rundspørge Ekstra Bladet har foretaget.

– ”Hos Huawei har vi en klar strategi for ombytninger i garantiperioden. Huawei ombytter altid til en helt ny smartphone. Det er afgørende for os at tilbyde vores kunder en god brugeroplevelse, og derfor er service og support er en stadigt større prioritet,” siger Thor Gøtz, direktør for Huawei Consumer BG til Ekstra Bladet.

På nogle modeller har Huawei en udvidet garanti på i alt tre år. Det er indtil videre set på P9, P9 Plus og Honor 8.

EB-blog: Kan man stole på Apple?

Dele genbruges

Sony Xperia XZ (Foto: MereMobil.dk)

Sony giver kunden en ny telefon, hvis den gamle ikke kan laves (Foto: MereMobil.dk)

Kan en Sony telefon ikke fixes på værkstedet får kunden en ny telefon.

– ”Ved reparationer af kundens eksisterende mobil kan der genbruges komponenter til selve reparationen, men da er det kundens egen mobil, der kommer retur fra reparation,” fortæller Morten Johansen, marketingchef for Sony Mobile.

GUIDE: Beskyt dit Apple ID mod hackere – sådan gør du

Samsung ombytter ikke, på det danske marked, til ombyggede enheder, da det er i strid med lovgivningen.

– ”For de danske sager erstatter vi ikke med en ombygget enhed, netop fordi det ikke er tilladt i Danmark. Er en erstatning af telefonen nødvendig, så krediterer vi normalt for enheden, og så kan kunderne henvende sig til forhandleren for at købe et nyt produkt,” fortæller Samsung til Ekstra Bladet.

I enkelte tilfælde ombytter Samsung til ombyggede enheder. Det sker, ifølge Samsung, hvis kunden ønsker en hurtigere håndtering og giver samtykke.

LG ombytter ligeledes til nye telefoner

Sådan gik det for David mod Apple i retten

Mere til historien

Er man som kunde utilfreds med mobilproducentens afgørelser omkring reparationer kan man klage til Forbrugerklagenævnet.

Apples største salgsargument falder til jorden

Apple Intelligence bliver sandsynligvis ikke til noget i Danmark og resten af EU - i første omgang.

(mere…)
Snart kan du skjule og låse apps på din iPhone

TIP: Hvis du har savnet at kunne låse dine apps på iPhone, eller endda skjule dem, så er der gode nyheder.

(mere…)
Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram