Apple sælger nu genbrugte iPhones online

44

Apple har fået refurbished, genbrugte, iPhones i deres onlineshop. De sælges med 15 procents rabat.

Refurbished iPhone 6S Plus (Foto: Apple)
Refurbished iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Apple sælger nu genbrugte iPhones, kendt som refurbished, via deres onlinestore i USA. I forhold til nye telefoner er prisen sat 15 procent ned.

En iPhone 6S Plus 64 GB står til 589 dollars mens iPhone 6S Plus 16 GB ligger til 529 dollars. Telefonerne i refurbished-shoppen er i hukommelsesvarianter, som ikke fås på de nye modeller. iPhone 6S Plus kan eksempel ikke købes med henholdsvis 16 og 64 GB. Denne findes kun med 32 og 128 GB som ny model.

Refurbished blev for alvor kendt her i Danmark da Apple sagsøgte kunden David Lysgaard. David havde forlangt en fabriksny iPhone, som erstatning for den han indleverede til reparation, som Apple ikke kunne lave.

Davids kamp for en ny iPhone

Et produkt med refurbished-mærket ligner en ny telefon, men indeholder brugte dele fra andre telefoner.

Under retssagen fremførte Michael Lanigan fra Apple, ifølge Ekstra Bladet, at en sådan model er ”lige som god som en ny” og ”bør kunne sælges til forbrugerne til samme pris”. Ikke desto mindre sælges refurbished modeller med rabat online hos Apple. Ind i mellem kan refurbished produkter findes i Apples butikker rundt i verden.

Apple yder, som på nye produkter, også ét års garanti på produkter i deres refurbished-shop. Der er nyt batteri i telefonerne og en ny ydre skal, så det ligner en helt ny telefon.

Tilbage i 2007 solgte Apple også iPhones med genbrugte dele, skrev New York Times. Dengang kostede en 4 GB iPhone 399 dollars – 100 dollars under prisen på en ny.

PODCAST: Hør eksperterne bedømme iPhone 7

Om retssagen mellem David og Apple

Mere til historien

Apple sælger også Macbook, iPad og iPods i refurbished udgaver. Produkter fra denne shop sælges kun internt i USA, sende ikke til eksempelvis Danmark.

Læs også:
Top-producenter: Her får du altid en ny telefon

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
44 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer