10 ting du kan bruge Gear VR og virtual reality til

Virtual reality verdenen udvides dag for dag, men hvad kan VR bruges til? Vi har samlet 10 ting som ekstra fede med virtual reality.

Google Cardboard - Virtual reality

Google Cardboard – Virtual reality

Virtual reality, også kortere beskrevet som ”VR”, breder sig dag for dag. Det er blot seks måneder siden, at Samsung kunne fortælle, at de på cirka ét år, har solgt mere end 500.000 Gear VR headsets.

I Danmark er der sågar åbnet den første virtual reality butik, som ud over at sælge udstyr også lader dig prøve kræfter med den fagre nye oplevelse. Det endda uden at tømme sparegrisen.

Hvis ikke du helt er overbevist endnu, kan det måske skyldes den simple grund, at du ikke ved hvad du skal bruge sådan et headset til.

Derfor har vi samlet 10 ting du kan bruge Samsung Gear VR eller et andet VR-headset til.

TEST: Sådan er det nye Samsung Gear VR

1. Spil: FPS – helt tæt på

First Person Shooter (FPS), er en kategori der får en helt anden betydning, når du tager et VR headset på hovedet. Der findes et hav af FPS spil til VR, hvor du ud fra et stort udvalg af våben kan prøve kræfter som SWAT-medlem eller stå ansigt til ansigt med de mest skræmmende zombies.

For at nævne et par stykker, kan vi anbefale at kigge nærmere på Bullet Train, Zombie Shooter eller gå på jagt i Duck Hunter VR.

2. Surf på internettet i VR-stil

Med Gear VR fra Samsung og applikationen Samsung Internet installeret kan du surfe rundt på nettet i VR-stil.

Du kan læse dine vanlige nyheder, se de seneste artikler fra dit ynglings site eller opleve VR-videoer fra hjemmesider, der har VR indhold, men endnu ikke har en applikation til formålet.

En hurtig søgning efter ”virtual reality” på Google giver hurtig et par timers underholdning med dit VR headset.

3. Se feriebiller og videoer i VR

Selvom du nemt kan se dine feriebilleder og videoer på din smartphone eller computer, så giver det alligevel en anden og lidt mere nærværende oplevelse, at se dem igennem et VR headset. Du kan se dig omkring på billedet, zoome tættere ind, for slet ikke at snakke om videoerne der liver op på en helt ny måde.

Til Gear VR har Samsung lavet en galleriapplikation, der viser de billeder, og videoer, du har liggende på telefonen.

4. En verden af VR videoer

Google Cardboard

Der findes efterhånden timer og atter timer af frit tilgængeligt videoindhold i VR på nettet. Med et Gear VR headset fra Samsung kan du se VR fra YouTube, Facebook, Twitch, Vimeo og mange flere kilder.

Det giver tilsammen ufatteligt mange timers indhold. Det er lige fra en rundtur i verdens største indkøbscentre, til en ørkenvandring, eller se et F-16 jægerfly blive optanket i luften.

En hurtig søgning på de enkelte tjenester efter ”VR video” fremkalder et hav af oplevelser. Kig efter Googles CardBoard-ikon for at aktivere VR på en video.

TIP: Brug Gear VR uden om Samsungs univers

5. 3D film er yt – ind med VR-film

Hvorfor nøjes med at se film i 3D, når du kan sidde foran et kæmpe fjernsyn i en hyggelig stue med udsigt over sneklædte landskaber?

Det kan du med Netflix applikationen til Gear VR. Her kan du finde alt dit Netflix indhold og se det i VR omgivelser.

Brugbart? Måske ikke så meget. Men i det mindste kan det siges, at Netflix er med på moden. Måske i en nær fremtid vil vi opleve, at film bliver optaget til virtual reality. Dermed kommer der en helt anden oplevelse ind i filmen.

6. Få en tur i de vildeste forlystelser

En anden kategori til VR headsets der er populær, er muligheden for at få en tur i nogle af verdens vildeste rutsjebaner. En søgning på ”VR rollercoster” giver både adgang til applikationer hvor du bygge din egen tur, i en virtuel rutsjebanesimulator, eller du kan blot hoppe med på optagelserne fra nogle af verdens vildeste rutsjeture.

Uanset valg er det her du kommer til at stå prøven mod køresyge i virtual reality.

7. Gå på opdagelse i museer og naturen

Virtuel tur på musem

Virtuel tur på musem

Med VR har du muligheden for at opleve nogle af verdens vidunderligste steder uden at bruge titusindvis af kroner på at komme dertil. Kom eksempelvis tæt på de flotteste landskaber, bjerge, vandløb eller en tur ud i det flotteste blå koralrev.

Du kan også få en virtuel tur i verdensrummet. Her kan du komme helt tæt på de planeter, du som barn har lært om men aldrig været tæt på.

Eller hvad med en tur ind i menneskekroppen eller helt tæt på ét af verdens største omrejsende underholdningsimperier Cirque du Soleil?

Der er timevis af verdensoplevelser gemt i VR. Vi kan anbefale at kigge nærmere på applikationen Matterport VR, som giver premium oplevelser fra hele verdenen.

8. Oplev din næste investering fra sofaen

Snart er det måske muligt, at prøve din næste bil uden du behøver at flytte dig fra sofaen. I øjeblikket samarbejder Volvo og Microsoft på netop dette. Indtil da findes der applikationer, der giver mulighed for at opleve eksklusive biler helt tæt på.

Eller hvad med en rundtur i dit næste hus? Ejendomsmæglere verden over arbejder på, at gøre huskøb til en oplevelse du kan starte på hjemme fra sofaen. VR Global er blandt de første på markedet. Men også Arch Virtual arbejder på at gøre det muligt at gå en tur i dit kommende nybyggeri.

Virtual Reality (Foto: Thomas Meier)

Virtual Reality (Foto: Thomas Meier)

9. Få vind i håret og sus for ørene

Med et VR headset får du mulighed for at opleve mange steder stationært. Du kan også komme med på de vildeste og flotteste ture. Få eksempelvis en tur i en rigtig racerbil eller kom med på forsædet af de vildeste firehjulstrækkere mens de brager igennem ørkensandet.

Her kan du få en tur med Nitto Tire i ørkenen.

Det er også muligt at komme ud og opleve bølgerne rejse sig til over hovedhøjde, mens du står med på et surfbræt under åben himmel – det kan du blandt andet opleve her med GoPro.

10. Genoplev fortiden

Med VR er det selvfølgelig også muligt at komme mange tusinde år tilbage i tiden. Tilbage til dengang hvor vi kun kan forstille os hvordan verden har set ud. I applikationen Jurassic World få du endda lov til at komme tæt på fortidens helt store skabninger – dinosaurussen.

Lav selv VR-videoer med Gear 360

Mere til historien

Selvom VR udefra kan ses som en enkeltmands oplevelse, så er det muligt på flere VR headsets at spejle indholdet over på en computerskærm eller et TV. Således kan du dele dine oplevelser med andre personer i rummet..

Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Apple Vision Pro ejere fortryder køb – her er årsagen

Det dyre mixed reality-headset, Apple Vision Pro, returneres i stor stil af de amerikanske forbrugere. 

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
YouTube på vej med Apple Vision Pro app

YouTube skulle være på vej med en app til det nye mixed reality headset Apple Vision Pro.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram