Sådan bruges Samsung Gear VR til Cardboard-apps

TIP: Sådan får du adgang til Cardboard apps og services uden om Samsungs låste univers, og udnytter det fulde potentiale i Samsung Gear VR. 

Play Cardboard apps on Gear VR

Play Cardboard apps on Gear VR

Som vi har omtalt i vores anmeldelse af den nye Samsung Gear VR, så har Samsung valgt at låse Gear VR til deres egne applikationer, Oculus og Samsung VR. Det betyder, at man er tvunget til, at anvende disse to tjenesters indhold.

Det er til trods for at der findes et kæmpe udvalg af VR-applikationer – også omtalt som Cardboard-ready apps. Det er applikationer der er udviklet til den åbne Google-VR platform. Altså en platform hvor alle VR-briller, der ikke er låst af deres producent, kan tilgå platformens apps og services.

Det betyder blandt andet adgang til YouTube VR, Street View VR, samt mange flere. Ja, faktisk giver det også adgang til VR-apps som du ikke kan finde i Google Play – var der nogen der nævnte porno i VR?

Sådan får du adgang til meget mere VR-indhold

For at få Samsung Gear VR til åbne adgang for andet VR-indhold, uden for deres egne applikationer, kræver det, at du downloader én bestemt applikation. ”Play Cardboard apps on Gear VR”, hedder applikationen. Den kan findes i Google Play.

Applikationen koster 10 kroner.

Play Cardboard apps on Gear VR lader dig skifte mellem Gear VR mode og Cardboard mode. De to muligheder aktiveres ved at åbne applikationen, følge opsætningsguiden nøje og herefter vælge hvilken mode, telefonen skal arbejde i. Vælger man Cardboard mode, så forbliver din Samsung smartphone i den ønskede applikation, web-video eller anden tjeneste, når telefonen indsættes i brillen.

Cardboard kalibering - QR koder

Cardboard kalibering – QR koder

Vælger du derimod Gear VR mode, så starter Oculus applikationen automatisk, når telefonen indsættes i brillen – ganske som du kender det. Med til ”Play Cardboard apps on Gear VR” hører også andre avancerede funktioner. Disse giver dig yderligere mulighed for at tilpasse dine oplevelser med Gear VR ud over Samsungs grænser.

For at bruge Cardboard mode, kan det være nødvendigt at kalibrere systemet til Cardboard-platformen. Du skal derfor scanne en af de viste QR koder i billedet herover, alt efter din Samsung model.

Mere til historien

”Play Cardboard apps on Gear VR” kan også hentes gratis på Google Play, men kræver root adgang på din Samsung smartphone. Ydermere er det vigtigt for os at påpege, at alle apps installeret uden for Google Play, er på eget ansvar. Vælg kun apps fra kilder du stoler på!

Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Hvad koster det når mobilopladeren sidder i stikkontakten uden at oplade?
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram