Skraldebiler skal hjælpe i kampen mod mobilhuller

0

To kommuner på Djursland har i kampen mod mobilhuller besluttet, at forsyne 10 skraldebiler med mobiltelefoner, der skal måle mobildækningen.

mobilmastJagten på den dårlige mobildækning i Norddjurs og Syddjurs kommuner går nu for alvor i gang, da det stadigvæk kniber med mobildækningen nogle steder. Derfor indsættes 10 skraldebiler nu aktivt i kampen og får en vigtig rolle i at finde ”mobilhullerne”.

Skraldebilerne skal i fire uger køre rundt med en lille taskelignende ting, der indeholder 10 mobiltelefoner, bag på bilen. Disse telefoner måler dækningen på 2G, 3G og 4G nettet samtidig med, at borgerne får hentet deres affald. Det skriver DR.dk.

 – 60 sorte mobilhuller fundet i Nordjylland

Resultaterne samles efterfølgende på et kort, hvor hver eneste ejendom i kommunerne registreres.

Projektet handler både om at skabe opmærksomhed omkring mobildækningen i yderområder, samt at finde og vise hvor ”mobilhullerne” er. Hvis kommunen ved dette, så kan de også være mere præcise i deres samarbejde med teleudbyderne. Det fortæller Eva Due, som er borgerservicechef i Syddjurs Kommune.

 – Nordjysk mobilrapport er (måske) smækfyldt med fejl

De data, som skraldebilerne får samlet sammen, offentliggøres også på kommunernes hjemmeside.

Mere til historien

De nordjyske kommuner har fået idéen til indsamlingen af data via skraldebiler fra Sverige. Her har de mange erfaringer med at benytte skraldebiler som målestationer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer