Skraldebiler skal hjælpe i kampen mod mobilhuller

To kommuner på Djursland har i kampen mod mobilhuller besluttet, at forsyne 10 skraldebiler med mobiltelefoner, der skal måle mobildækningen.

mobilmastJagten på den dårlige mobildækning i Norddjurs og Syddjurs kommuner går nu for alvor i gang, da det stadigvæk kniber med mobildækningen nogle steder. Derfor indsættes 10 skraldebiler nu aktivt i kampen og får en vigtig rolle i at finde ”mobilhullerne”.

Skraldebilerne skal i fire uger køre rundt med en lille taskelignende ting, der indeholder 10 mobiltelefoner, bag på bilen. Disse telefoner måler dækningen på 2G, 3G og 4G nettet samtidig med, at borgerne får hentet deres affald. Det skriver DR.dk.

 - 60 sorte mobilhuller fundet i Nordjylland

Resultaterne samles efterfølgende på et kort, hvor hver eneste ejendom i kommunerne registreres.

Projektet handler både om at skabe opmærksomhed omkring mobildækningen i yderområder, samt at finde og vise hvor ”mobilhullerne” er. Hvis kommunen ved dette, så kan de også være mere præcise i deres samarbejde med teleudbyderne. Det fortæller Eva Due, som er borgerservicechef i Syddjurs Kommune.

 - Nordjysk mobilrapport er (måske) smækfyldt med fejl

De data, som skraldebilerne får samlet sammen, offentliggøres også på kommunernes hjemmeside.

Mere til historien

De nordjyske kommuner har fået idéen til indsamlingen af data via skraldebiler fra Sverige. Her har de mange erfaringer med at benytte skraldebiler som målestationer.

3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram