Her er nyhederne i Android 7.0 Nougat

12

Google er klar med Android Nougat til udvalgte Nexus-enheder. Vi har set nærmere på de største nyheder i Android 7.0 Nougat.

Multi-window funktionen i Android 7.0 Nougat (Kilde: Google)
Multi-window funktionen i Android 7.0 Nougat (Kilde: Google)

Google har frigivet den endelige version af den nyeste Android-opdatering. Android 7.0 Nougat er navnet. Nougat byder på en masse store nyheder og vi ser her nærmere på de største.

Multi-window

En af nyhederne i Android 7.0 Nougat er multi-window, som gør det muligt at dele skærmen op i to og dermed have gang i flere ting på én gang – uanset om det er i portræt- eller landskabstilstand. Det giver mulighed for eksempelvis at se en film, mens du svarer på en SMS-besked uden at afbryde filmen. Det virker med alle Android-apps.

 – Android 7.0 Nougat – udrulningen er startet til Nexus

Android 7.0 Nougat (Foto: Google)
Android 7.0 Nougat (Foto: Google)

Virtual Reality – Daydream

Google har ligesom alle andre også fokus på Virtual Reality, der er et område, hvor det ventes der sker en enorm vækst i nærmeste fremtid. Derfor understøtter Android nu også Virtual Reality-teknologien.

Google kalder det for Daydream-platformen, og den består af nogle krav til, hvad en smartphone skal kunne for at kunne levere en godkendt Virtual Reality-oplevelse for brugerne.

Doze on the Go

Google har tidligere i forbindelse med Android 6.0 Marshmallow lanceret Doze, som er deres bud på en batterisparefunktion. Denne Doze-funktion virkede kun, hvis telefonen lå stille på et bord i længere tid. Funktionen er blevet forbedret yderligere og omdøbt til Doze on the Go, der også sørger for, at spare på batteriet når du har telefonen med rundt i lommen eller tasken. Derfor skulle du med Android 7.0 Nougat opleve en forbedret standbytid.

 – LG V20 er første smartphone med Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat (Foto: Google)
Android 7.0 Nougat (Foto: Google)

Smart hurtig opsætning – quick settings

Androids Quick Settings kom i forbindelse med Marshmallow-opdateringen, men er blevet optimeret til Nougat og kaldes nu for dynamiq quick settings.

Du kan stadigvæk se de samme små ikoner, som er genveje til de mest benyttede funktioner, men med Nougat kan du også brugertilpasse hvilke funktioner, du ønsker er en del af det.

Hele Settings-panelet er blevet mere detaljeret og inkluderer nu også oplysninger om de enkelte kategorier. Vælger du at trykke på data-forbrug, kan du få en oversigt over hvor mange gigabyte du har brugt.

 – Galaxy Note 7 opdateres hurtigt til Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat (Foto: Google)
Android 7.0 Nougat (Foto: Google)

Softwareopdateringer kommer automatisk

Google har med Android 7.0 Nougat gjort så fremtidige opdateringer downloades automatisk til smartphones og installeres i baggrunden. Så du ved genstart af din telefon vil opgradere systemet uden du næsten ikke opdager det.

 – Disse HTC-telefoner får Android 7.0 Nougat

Allo og Duo

Android 7.0 Nougat kommer også med Googles nye kommunikationsapplikationer Allo og Duo, hvor fokus er på at give dig en ny måde at kommunikerer på. Google har desuden netop frigivet deres nye videosamtale-applikation Google Duo til iOS og Android, så denne kan downloades gratis.

Android 7.0 Nougat (Foto: Google)
Android 7.0 Nougat (Foto: Google)

Du kan få et større overblik over alle nyhederne i Android 7.0 Nougat på Googles officielle Android-hjemmeside.

 – Android N hedder officielt Android Nougat

Mere til historien

Google skriver også på hjemmesiden, at du med den nyeste Android-version kan få liv i dine ord med en masse nye emoji’s og vælge at benytte to eller flere sprog på tastaturet på én gang.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer