Her er Galaxy Note 7 – hidtil vildeste Samsung-model

22

Samsung Galaxy Note 7 er præsenteret. Kraftigere hardware, edge-skærm, iris-scanner og vandtæthed er nogle af nyhederne. Få detaljerne her.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Sidste år blev Samsung Galaxy Note 5 lanceret, men gik uden om Danmark, trods Note-serien ellers traditionelt har en fanskare her i landet.

Der findes ikke et produkt med navnet Galaxy Note 6. I stedet har Samsung navngivet den nye phablet, så den navnemæssigt følger den mere kommercielle Galaxy S7-serie.

Skærmstørrelsen på 5,7 tommer er bibeholdt fra Note 5, og Samsung har fortsat benyttet en skærm af typen Super AMOLED. Der er tale om en buet edge-skærm, som det kendes fra Galaxy S6 Edge og S7 Edge.

Telefonen vejer 169 gram. En smule mere end de 157 gram S7 Edge byder på. Målene er 153,5 x 73,9 x 7,9 mm, og selvom skærmstørrelsen matcher Galaxy S6 Edge+ så er det alligevel lykkedes Samsung, at reducere de ydre mål samt tykkelsen. Således er Galaxy Note 7 præcis 1 millimeter tyndere end S6 Edge+.

TEST: Galaxy S6 Edge+ er et hit

Note 7 er vandtæt

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Samsung fortsætter kavalkaden af vandtætte telefoner. Note 7 kan således også modstå vand og støv. Pennen er ligeledes vandtæt, og Note 7 holder stadig vandet ude, selvom pennen er taget ud.

Udover fingeraftrykslæser i hjemknappen kan Note 7 også beskyttes, så det kun er dine øjne, der låser telefonen op. Det sker via den indbyggede iris-scanner.

Kameraet har en opløsning på 12 megapixels (f/1.7), ligesom S7-serien. Frontkameraet er også en gentagelse, og opløsningen er 5 megapixels (f/1.7).

WEB-TV: Vores første kig på Note 7

Nye note-funktioner

De specielle note-funktioner er produktets store styrke. På tidligere versioner udnyttede en række forskellige apps funktionerne med S Pen. I den nye Note 7 er alle notefunktionerne samlet i det samme program, der blot hedder Samsung Note.

Galaxy Note 7 understøtter passiv noteskrivning. Det vil sige, at der kan skrives på en slukket skærm. Man kan fortsat også styre forskellige ting, uden pennen rører skærmen – den såkaldte AirView-funktion som også fandtes på Note 4 og Note 5.

Dertil kommer, at S Pen er blevet endnu mere præcis, end på de tidligere modeller.

Alle specifikationerne på Note 7

Kraftig hardware

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Galaxy Note 7 bliver Samsungs første telefon med den nye USB-standard, USB Type-C, der i forhold til MicroSD har flere forbedringer. Det brugerne nok mest bemærker er, at stikket kan vende begge veje, sådan som det kendes fra Lightning stikket i Apples produkter.

Telefonen har 4 GB RAM og kommer med en quad-core 2.3 GHz + quad-core 1.66 GHz processor. Det er en 64 bit type baseret på 14 nanometer teknologi. Processorens modelnavn er Exynos 8890. Det er samme processor som der findes i Galaxy S7-modellerne.

Batteriet har en kapacitet på 3.500 mAh. Note 7 har 64 GB intern hukommelse der kan udvides via MicroSD-kort.

Samsung Galaxy Note 7 bliver tilgængelig i farverne blå, sølv og sort. Telefonen vil også blive solgt i Danmark. Blandt andet teleselskabet 3 har taget den på hylderne.

Så dyr bliver Galaxy Note 7 – se priser og tilgængelighed her

Styresystemet vil være Android 6.0.1 Marshmallow ved lanceringen, og ikke som nogle rygter har nævnt, Android 7.0 Nougat.

Her kan du se Galaxy Note 7 tæt på

Mere til historien

Sammen med præsentationen af Note 7 fremviste Samsung også et nyt Gear VR headset. I forhold til sidste års model, så er betragtningsvinklen er nu oppe på 110 grader og så er vægten en smule mindre.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer