Apple Music vokser stødt

Apple Music startede 30. juni 2015 og har siden vokset stødt, men er stadig en lilleput i forhold til konkurrenten Spotify. I februar var der 11 millioner betalende kunder, nu er det 15 millioner.

Sonos understøtter nu Apple Music (Foto: Sonos)

Sonos understøtter nu Apple Music (Foto: Sonos)

Apple Music er kun et år gammel og vokser stødt. Nu er musiktjenesten halv størrelse af Spotify i forhold til betalende kunder. Apple Music er på 15 millioner, mens Spotify har omkring 30 millioner. Spotify har derudover også 70 millioner gratis brugere, så Spotify tjener også penge på reklamer.

 – 100 millioner Spotify-brugere – 30 millioner betalende

Apples streamingtjeneste vokser cirka 1 millioner brugere om måneden, da de i marts havde 13 april kunder, i februar 11 millioner og før jul under 10 millioner.

Markedet vokser

Man skulle tro at Spotify ikke var så glad for konkurrencen fra Apple, men begge tjenester ser ud til at vokse, og dermed vokser markedet i stor grad.

Tidal

Tidal

Samtidig oplever lillebror Tidal også en smule vækst, da de er på 3 millioner kunder, men her er næsten halvdelen “HiFi” kunder, så de kan få streamingen i ekstra god kvalitet. Noget som Hi-Fi entusiaster nyder godt af. Tidal er også begyndt at blive integreret i dyre lydprodukter, med prislabber der er både 5 og 6 cifrede. Imens er Apple Music og Spotify ofte kun i produkter på et par hundrede eller tusinde kroner, såsom Sonos Play 5.

 – Spotify matcher Apple Music på prisen

Mens Apple gerne offentliggøre hvor mange brugere de har, er Spotify lidt mindre informerende, men Spotify har dog også oplevet fin vækst siden Apple kom ind på markedet. I 2015 havde Spotify 75 millioner brugere, mens der var 20 millioner betalende kunder.

På trods af de mange betalende kunder og reklameindtægter har Spotify lidt økonomiske vanskeligheder, da de i 2014 havde et underskud på 165 millioner euros, mens det nu er vokset til 185. Spotify er dog vurderet til 7,5 milliarder euro, så de er ikke ved at gå konkurs, selvom underskuddet ikke går den rigtige vej.

Mere til historien

Spotify startede i 2006, men har siden vokset og første konkurrent var Wimp i 2010, der nu er blevet til Tidal. Med Apple Music ser det dog ud til at markedet har fået et større løft.

Spotify lancerer musikvideoer i 11 lande

Spotify er klar med musikvideoer i appen i udvalgte lande. I starten er de tilgængelige i 10 lande – flere følger.

(mere…)
Her er det mest streamede på Apple Music i 2023

Apple Music er klar med listen over de mest streamede sange i 2023, både nationalt og internationalt. Se listerne her.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Spotify hæver prisen – her er den danske pris

Spotify har varslet prisstigninger på abonnementerne både i ind- og udland. Her er de nye danske priser på Spotify.

(mere…)
Spotify Hi-Fi – er det endelig på vej?

RYGTE: Der har været snak om højere lydkvalitet på Spotify i mange år, men nu er der nyt.

(mere…)
AI leger med The Beatles: Er det helligbrøde eller bare sådan, det er?

Bliver kunstig intelligens sat til at vogte over kunstig intelligens? Musikbranchen vil have penge for den musik, der er hugget med AI.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram