Google på vej med egen smartphone

1

RYGTE: Der har længe floreret rygter om, at Google ville producere deres egen smartphones og disse rygter har nu fået nyt liv.

Nexus 6P (Foto: Google)
Nexus 6P (Foto: Google)

Apple har med iPhone kontrol over både software og hardware, og skal man tro rygterne, så vil Google også have samme kontrol. Derfor skulle Google være på vej med en smartphone, som de selv har produceret.

Den nye smartphone skulle angiveligt være et supplement til Nexus-enhederne, som altså ikke udgår. I hvert fald ikke i første omgang.

 – Vil Google selv producere Nexus-telefoner?

Google har de seneste mange år ladet producenter som HTC, Samsung, LG og Huawei producerer deres ”Google-telefoner”, der er blevet kendt under Nexus-brandet. Men Google har altså ikke selv haft alt kontrol over hardwaren, selvom de har forsøgt.

Google har produceret egne Chromebooks og deres forsøg på en tablet med Pixel C, men nu er de klar til også at forsøge sig med produktionen af en smartphone. Det skriver The Telegraph, som desuden skriver de har informationen efter en snak med en højtstående kilde hos Google, der dog er anonym.

 – Google overrasker: Pixel C – High-end tablet med tastatur

Nexus 6P (Foto: Google)
Nexus 6P (Foto: Google)

Oplysningerne om den kommende smartphone er endnu meget sparsomme, men det ventes der er tale om en topmodel. Derfor er det også uvist om en ”Google-smartphone” vil skille sig ud fra en Nexus-smartphone.

Det er endnu uvist, hvornår den kommende Google smartphone vil blive lanceret, men det ville være forventeligt at det skete samtidig med frigivelsen af den næste store Android-version.

Kilden The Telegraph har talt med mener, at den første Google-telefon vil se dagens lys i slutningen af 2016. Det skriver DR.dk.

 – Google sænker prisen på Nexus 5X og Nexus 6P

Google har endnu hverken be- eller afkræftet rygterne.

Mere til historien

Google har ansat Rick Osterloh, der er tidligere direktør for Motorola, til at stå i spidsen for deres hardware-afdeling og første store projekt kan altså blive den kommende Google-telefon.

Læs også:
Her er Googles Android opdateringsplan for Nexus

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer