Her er Googles opdateringsplan for Nexus-telefonerne

3

Google har offenliggjort planerne for opdateringer til Nexus-telefonerne. Se listen og læs om baggrunden.

Nexus 6P (Foto: Google)
Nexus 6P (Foto: Google)

Google har tidligere lovet, at deres Nexus enheder kan få support i tre år efter lancering. Det betyder, at man kan regne med månedlige sikkerhedsopdateringer i de tre år samtidig med, at store opdateringer vil komme til enhederne to år efter lancering.

Hvis Google havde Nexus enhederne i deres butikker i lang tid, så ville de få endnu længere support, da Google også vil garantere 18 måneders support efter sidste salgsdato af en given enhed.

For eksempel var Nexus 5 en populær model som Google solgte fra november 2013 og helt til marts 2015. Så hvis man lægger tre år oveni, bør telefonen få sikkerhedsopdateringer frem til minimum november 2016. Undertegnende har selv en Nexus 5, og kan bekræfte at der stadig kommer sikkerhedsopdateringer.

Google sænker prisen på Nexus 5X og Nexus 6P

Samtidig har Google givet store opdateringer til samme smartphones og Android 6.0 Marshmallow kom da også helt naturligt over the air. Support af store opdateringer burde ellers være stoppet i november sidste år, men Google har åbenbart forbarmet sig over Nexus 5.

Opdateringer til Nexus enheder

Nexus 4 ejere kan dog bekræfte, at deres smartphone som blev lanceret november 2012 ikke længere får de store opdateringer. Nexus 4 ejere måtte således kigge langt efter Android 6.0.

Du kan se listen over de mest gængse Nexus enheder her, samt deres forventede support stop. Lidt pudsigt, så har Google ikke offentligtgjort supportstop for Nexus 6, men med nedenstående som rettesnor, så bør den ikke længere modtage opdateringer her til efteråret, og dermed kan Android 7.0, N, være sidste store opdatering til Nexus 6.

  • Nexus 5X – September 2017
  • Nexus 6P – September 2017
  • Nexus 9 – Oktober 2016
  • Nexus 5 – Oktober 2015
  • Nexus 7 (2013) – Juli 2015
  • Nexus 10 – November 2014

Mere til historien

Google lancerede deres første Nexus smartphone i 2010. Den var lavet på basis af HTC Desire. Afløseren, Nexus S, i 2011 var lavet af Samsung. I slutningen af 2011 kom Galaxy Nexus, også lavet af Samsung. Derefter fik LG to forsøg med Nexus 4 og 5.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer