Ny smartphone-konge i USA

0

Det går op og ned for både Apple og Samsung i USA, men lige nu vil amerikanerne hellere have udenlandsk Android end hjemmelavet iOS.

Udviklingen i iPhone og iPad salget set over tid (Grafik: MereMobil.dk)
Udviklingen i iPhone og iPad salget set over tid (Grafik: MereMobil.dk)

Apple har lidt nogle svære slag i de forgangne uger, med regnskaber, som investorerne ikke var tilfredse med, på grund af lavere iPad og MacBook salg. Men Apple har også set kraftig nedgang i deres vækst i Kina, som ellers er et lovende marked.

Nu kommer endnu en torn i øjet på Apple, da Samsung i marts solgte bedre i USA, Apple’s hjemland. Samsung og Apple har længe kæmpet mod hinanden på markedet og i retsager, og lige nu  er det således Samsung der kan klappe sig selv på skulderen.

 – Markedstal: Så godt sidder Apple på Danmark

Samsung lancerede Galaxy S7 og S7 Edge i marts, og de to modeller tyder på at have været en stor salgssucces. Men Rom blev ikke bygget på en nat, som man siger og derfor skyldes Samsung’s gode tal også, at S6’eren også var en succes i USA, mens S5 havde lidt lunkne salgstal.

 – Samsung: Forsalget af Galaxy S7’erne slår alle rekorder

Counterpoint Research, et analysefirma fra Hong Kong har gået salgstallene igennem, og fandt at Samsung i marts havde en markedsandel på 28,8 procent, hvilket er mere end Apple’s 23 procent. Det er 11 måneder siden Samsung sidst havde førertrøjen i USA.

USA er glade for S7 Edge

Alt i alt har Samsung Galaxy S7 fået en 25 procent bedre modtagelse end Galaxy S6 gjorde, og det er især USA det trækker op. S7’erens salgstal den første måned var 30 procent højere i USA end da S6’eren havde været på markedet i 30 dage. I Europa er det tal 20 procent, mens Kina kun købte 10 procent flere S7’ere end S6’ere.

Counterpoint Researchs tal viser også, at der er næsten dødt løb mellem S7 og S7 Edge, hvilket må siges at være positivt, da S7 Edge’s design skiller sig kraftigt ud fra mængden med de buede skærmkanter. I USA er den klassiske S7 dog stadig mest populær, med 53 procent over Edge’s 47.

Tredjepladsen gik i øvrigt til LG med 17 procent.

Mere til historien:

Apple har ikke lanceret en topmodel siden september 2015 og iPhone Se fik salgsstart 31 marts, så kritiske røster vil sige, at det blot er denne ene måned Samsung kan sole sig i USA.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer