Google-direktøren i Danmark stopper

Skal du være direktør for Google Danmark? Her er lidt om, hvad du skal kunne, hvis du vil afløse Peter Friis.

Google logoGoogles danske direktør, Peter Friis, stopper efter 11 år på posten. Det oplyser han via LinkedIn, skriver Computerworld. Han fortsætter som chef for Google i Norden og Benelux. Det nye danske direktør vil få reference til Peter Friis.

Du kan læse mere om kravene til hans afløser i det officielle jobopslag.

Peter Friis vil overfor Computerworld ikke kommentere hans afgang yderligere, men i en mail fortæller Google, på vegne fra Peter Friis, at der ledes efter en ”superstjerne der kan stå i spidsen for Googles danske initiativer og fortsætte arbejdet med at gøre Google en del af en stærk, digital fremtid”.

Svaret må unægtelig siges at være i kategorien ”corporate bullshit”. I sig selv er det imponerede, og hatten af for det, at Computerworld rent faktisk har fået et svar.

Søger du topjob hos Google, hos Apple eller Facebook for den sags skyld, skal du være i stand til, at udtale dig i termer, der oversat til dansk ingen mening giver, så du ikke siger for meget.

Men mest af alt, skal du have en sekretær, der enten svarer ”ingen kommentarer”, ”jeg kommer lige tilbage til dig (hvilket så aldrig sker) eller blot undlader at svare på henvendelser.

Nu tænker du jeg bare kritiserer Google. Yep! Google på ingen måde bedre end Apple. Sådan er det med amerikanske virksomheder.

Jeg har haft fornøjelsen af, for en del år siden, at interviewe Peter Friis. Aboslut en fin mand. Ingen tvivl om det. Det sker i øvrigt yderst sjældent, som næsten aldrig, at topfolk fra Google, Apple og Facebook er tilgængelige for interviews. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Peter Friis har passet sit arbejde på bedste vis, men personer i disse stillinger er bare ikke nogle, der bruger tid på journalister.

Mere til historien

Jeg plejer at beskrive Apple, Google og Microsoft på følgende måde: Apple ved du aldrig svarer, og de lover heller ikke de vil svare. Google foregiver at være åbne, uden at være det. Microsoft svarer rent faktisk på henvendelser, stort set altid.

Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Google får styr på dit rod

Digitalt rod er et reelt problem for mange. Nu italesætter Google en håndfuld AI-værktøjer som kan rydde op for dig.

(mere…)
Troede du at inkognito i Google Chrome var privat?

Google vildledte brugere om inkognitotilstand. Data blev indsamlet trods "privat" browsing.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram