Facebook tjener gode penge på smartphones

Facebook er en stor del af manges smartphone-brug, og netop smartphonen er Facebook begyndt at tjene gode penge på.


Facebook venFacebook havde lidt problemer med indtjeningen, da tjenesten gik på børsen i februar 2012, men siden da er der kommet flere brugere og bedre indtjening.

I årets første kvartal kunne Facebook vise en omsætning på 5,4 milliarder dollars, altså cirka 35 milliarder kroner. Sidste år viste Facebook en indtjening på 3,5 milliarder dollars i Q1, altså en væsentlig fremgang.

En af grundene er, at der er kommet 15 procent flere brugere, således at der i alt er 1,65 milliarder aktive brugere hver måned.

De fleste brugere benytter smartphonen til at tjekke Facebook. Faktisk hele 1,51 milliarder brugere gør det hver måned. Det er en stigning på 21 procent og det er noget aktionærene kan lide, for 82 procent af reklameindtægterne kommer fra smartphonen. I alt tjener Facebook 5,2 milliarder dollars, men pengene kommer ikke kun fra Facebook, men også Facebook Messenger, Instagram og Whatsapp.

Da Facebook fik hug på børsen i 2012, var det primært fordi Facebook havde problemer med at få brugerne til at skifte fra PC til smartphonen. Smartphonen er vigtig for Facebook da man i højere grad kan tilpasse annoncer i forhold til hvorhenne man geografisk er og de netsider man besøger.

Lys fremtid for reklamemænd

En af de ting som børsmæglerne godt kunne lide ved Facebooks præsentation af Q1 tallene er, at der fortsat er stort fokus på udvikling af redskaber til annoncer og integration af andre services. Annoncører bruger således også 8 procent mere på reklamer i Facebook, samtidig er det blevet muligt, at skyde længere videoer til Instagram.

Mark Zuckerberg, og resten af Facebook-teamet, havde også fokus på en 10 års plan, hvor der blandt andet skal fokuseres på Virtual Reality og droner, så selvom det går godt, hviler Facebook sig ikke på lauerbærbladene.

Facebook 10 års plan

Facebooks 10 års plan

Mere til historien

Twitter er den største socialmedia konkurrent til Facebook, men Twitter har stadig problemer med indtjeningen, dels fordi der er færre brugere, men også fordi reklamerne ikke bliver benyttet af brugerne i lige så høj grad som på Facebook. Twitter kom med deres Q1 tal i onsdags, men her var der ikke den store vækst, og det kunne aktionærerne ikke lide.

Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram