Analytiker: Apples iPhone-salg vil falde i 2016

2

Apple-analytikeren, Ming-Chi Kuo, forventer ikke Apple i år vil kunne overgå sidste års rekord salg af iPhones og 2016 dermed vil give et faldende salgsstal.

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)
Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Der er ingen tvivl om, at Apples grundlægger og tidligere topchef Steve Jobs i 2007 havde ret, da han sagde Apple havde genopfundet telefonen. Ikke alene behøvede man ikke længere en stylus, men kunne bruge fingeren – og så blev alt også samlet i én enhed; iPod, Phone og internet-enhed.

iPhone – revolutionen startede for 7 år siden

Men skal man tro analytikeren Ming-Chi Kuo så vil Apples salgstal blive mindre i 2016 end de var sidste år. Og han er ikke den eneste. Allerede ved fremlæggelse af regnskab ultimo oktober 2015 mente analytikere også, at Apples iPhone-salg var gået tilbage, så det er formentlig hverken første eller sidste gang, at analytikere mener dette.

Dengang iPhone kom til Danmark

Farver på iPhone 6S
Farver på iPhone 6S (Foto: Apple)

Dog mener Ming-Chi Kuo, at salgstallene fra Apple kan ende med, at det samlede salgstal for iPhones ender på under 200 millioner solgte eksemplarer i 2016. Det skriver Appleinsider.com. Salgstallet for 2015 lød på 232 millioner solgte iPhones.

Kuo anslår, at Apple vil sælge 85-95 millioner eksemplarer i første halvår, mens hans forventning til andet halvår er på 105-115 millioner eksemplarer.

 – Teleselskaber: iPhone SE rammer plet

Hvordan salget vil blive fordelt på iPhone-modellerne er uvist, ligesom det også er uvist om Kuo får ret i hans forudsigelser eller Apple endnu engang får et rekordsalg i år.

Mere til historien

I november måned skrev vi om, at Ming-Chi Kuo mente Apple var på vej med en ny 4 tommer iPhone-model, der mindede om iPhone 5S og det havde han ret i, da iPhone SE havde dansk salgsstart i går.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer