Analytikere og investorer forudser tilbagegang af iPhone-salg

0

Er iPhone ved at miste sin glans? Analytikere og investorer forudser tilbagegang af iPhone-salget inden aftenens regnskab fremlægges.

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)
Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Apple har verdens mest værdifulde brand, i hvert fald endnu, men analytikere og investorer frygter for fremtiden, da Apples iPhone måske er ved at miste sin glans?

I aften fremlægger Apple deres nye regnskab og det er det, som er grund til frygten hos investorerne. Bekymringen går på, at Apple ikke kan holde det voksende salg oppe. Faktisk forudser flere analytikere, at iPhone-væksten vil falde fra omkring 35 procent til måske encifrede vækstrater i de kommende kvartaler. Det skriver Business.dk.

 – Det ligner endnu en dansk iPhone-succes

Op til to tredjedele af Apples omsætning kommer fra salget af iPhones, hvilket også gør dem meget sårbare for Apple. Derfor arbejder Apple også på, at gøre sig mindre afhængige af iPhone.

Går Apples iPhone tilbage i vækst, så vil det være første gang siden iPhone blev lanceret på de første markeder tilbage i 2007.

Da iPhone 6S og iPhone 6S Plus blev sat til salg i de første lande meldte Apple tilbage, at de havde slået alle tidligere rekorder fra premiere-weekenden. Hvilket blandt andet skyldtes, at Kina også var med i den weekend.

Aftenens regnskab går til og med september måned, hvilket betyder der er få salgsdage med af de nye iPhone-modeller.

Næste kvartal er det mere interessante, da det er julehandlen. Sidste år solgte Apple 74,5 millioner iPhones i dette kvartal – nye som gamle.

 – Apple satte ny iPhone-rekord i julekvartalet

Det bliver også spændende at se, hvor godt Apple Watch egentlig sælger, samt hvordan Apple Music klarer sig, men også om Apple iPad Pro og det nye Apple TV kan give Apple en god julehandel.

Web-TV: Tilbageblik – Tim Cook præsenterer den første iPhone

Mere til historien

Investeringsbanken Morgan Stanley er modsat mange analytikere, da de forventer en lille vækst i iPhone-salget i det kommende kvartal, dog grundet øget salg af de ældre modeller.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer