iPhone fylder 8 år i dag

Årsdag: Det er i dag otte år siden, at Apple med iPhone ændrede mobilbranchen for altid.

Den første iPhone fra 2007

Den første iPhone fra 2007

Det er i dag (29. juni 2015) otte år siden, at Apple lancerede den første iPhone, der ændrede smartphone-markedet med et trylleslag.

Den 29. juni 2007 præsenterede Apple den første iPhone, hvor man nu kunne benytte en multi-touchskærm med fingeren i stedet for en stylus, som man ellers kendte fra de smartphones Nokia, BlackBerry, Sony og Motorola havde sendt på markedet.

Apple sagde dengang, at de genopfandt telefonen. Dette var netop fordi man nu ikke længere benyttede en stylus, men altså fingeren. Og de samlede en iPod, en telefon og et internetdevice i én enhed.

Den første iPhone kom eksklusivt til teleselskabet AT&T på det amerikanske marked, hvorefter den blev sat til salg i Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Portugal, Irland og Østrig i november 2007.

Telefonen kom i en 8 GB version, der på lanceringstidspunktet dengang kostede 599 dollars med en to årig kontrakt hos AT&T – allerede i september 2007 faldt prisen dog til 399 dollars. Prisen dengang var langt mere end startprisen på den mindste iPhone variant der er på markedet i dag, hvor startprisen er 199 dollars.

Den første iPhone der kom til Danmark var iPhone 3G, der blev lanceret i samarbejde med Telia.

Årsdagen for lanceringen af den første iPhone er kun en dag før den officielle start på musik-streamingtjenesten Apple Music. En lancering som også i fremtiden kan vise sig at være historisk, hvis Apple får succes på markedet for musikstreaming, hvor de skal konkurrere på verdensmarkedet mod etablerede tjenester som Spotify, Google Play Music, Wimp, YouTube og lignende lokale tjenester, som eksempelvis TDC Play.

 - Apple Music åbner i Danmark

Du kan se Steve Jobs præsentere den første iPhone i videoklippet herunder. Præsentationen fandt sted under MacWorld 2007.

Mere til historien

Apple ventes at frigive software-opdateringen til iOS 9 i efteråret 2015. iOS 9 er allerede på nuværende tidspunkt ude i betaversioner. For første gang vil Apple også frigive iOS 9, som en offentlig betaversion. Dette sker i løbet af juli måned.  Vi har i øvrigt beskrevet 20 skjulte features i iOS 9.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram