Ny app skal huske det lægen siger

0

En ny app skal hjælpe patienten med, at huske så mange detaljer som muligt fra samtaler med lægen, når de kommer fra sygehuset.

Alle smartphones kan optage samtaler
Alle smartphones kan optage samtaler

Alle der har været ved lægen, på sygehuset eller lignende har formentlig hurtigt glemt meget af det, som lægen sagde – eller måske ikke hørt det hele. I hvert fald kan vigtige detaljer være smuttet undervejs. Det skriver DR.dk.

Men en ny applikation skal nu hjælpe med at huske, hvad der siges til samtaler på sygehuset. App’en optager samtalen til senere gennemlytning.

App giver sygeplejersker mere tid

Det er Enhed for Sundhedstjenesteforskning på Sygehus Lillebælt, der har testet den nye applikation med succes og derfor er der kommet godt gang i udviklingen af applikationen.

Nogle spørger så måske, hvorfor patienterne ikke bare kan optage samtalen selv.

– ”Det her er et forsøg fra sygehusene på at give patienterne et bedre overblik. Og vi ved, at overgang fra sygehus til sygehus kan være svær,” siger Maiken Wolderslund, ph.d.-studerende ved Enhed for Sundhedstjenesteforskning på Sygehus Lillebælt og en af initiativtagerne til projektet.

Applikation skal lette hverdagen for kræftpatienter

Applikationen samler samtalerne med lægerne/sygeplejerskerne – også selvom de ikke finder sted på det samme sygehus. Efterfølgende vil de optagede samtaler kunne findes side om side med de øvrige sundhedsoplysninger.

Applikationen er testet på Sygehus Lillebælt i Vejle, men praktiserende læger afviser ikke, at et lignende værktøj vil kunne benyttes i almindelig lægepraksis.

Mere til historien

Applikationen ”Min Smerte” skal lære de mere end 800.000 danskere, som lider af kroniske smerter, at kende deres egen smerte så den bliver lettere at leve med.

Læs også:
Sundhed og helse bliver et kæmpe hit på mobile enheder

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer