App giver sygeplejersker mere tid

2

Patientjournaler er noget af det, som oftest bliver udsat af sygeplejerskerne i deres travle hverdag. Det hjælper en ny applikation nu med.

Sygeplejersker har fået en lettere hverdag på grund af ny applikation, der kan benyttes til registrering af patientjournaler, derfor skal den gøres permanent. Det skriver DR.dk.

Applikationen er udviklet af Aalborg Universitetshospital i et forsøg på, at gøre livet nemmere for sygeplejersker og patienter.

– ”Applikationen skal skabe et overblik over, hvordan patienten reelt set har det,” fortæller Kirsten Højslet, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på Aalborg Universitetshospital.

Dermed skal man også kunne lave en indsats tidligere i forløbet, hvis man kan se patienten er på vej til en anden status end for eksempel to timer tidligere.

Region Nordjylland har foretaget en evaluering, som viser sygeplejerskerne sparer omkring en halv times tid om formiddagen, når de registrerer de forskellige oplysninger (data) med det samme ved patientens seng.

Tidligere har sygehuspersonalet udsat opgaven med at registrere i patientjournalen, og dermed tit måtte have overarbejdstid for at nå det inden de går hjem. Med den nye løsning minimeres dette.

– ”Det betyder, at vi kan koncentrere os om vores kerneopgaver og være ude ved patienterne. Det er derude, vi skal være. Vi skal observere og tale med patienterne og de pårørende, og det kan man jo gøre samtidig med man måler værdier, og så behøver man ikke rende ind til en computer,” siger fællestillidsrepræsentant Kirsten Højslet.

Applikationen er blevet testet på gynækologisk afdeling, og har været en så stor succes, at der nu er blevet indkøbt mobiltelefoner for omkring 1 million kroner, hvilket er 400 telefoner, som svarer til syv telefoner til hvert afsnit.

Telefonerne udleveres i december officielt til både Sygehus Vendsyssel og Aalborg Universitetshospital.

Mere til historien

Efterhånden bruges applikationer til mere og mere. Der er også en applikation, der kan gøre nogle specifikke kræftpatienter ikke behøver bruge tid på en ”fysisk” kontrol, men kan få noget af kontrollen foretaget via applikationen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer